Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilimizde etkili rüzgarlı hava koşulları nedeniyle vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; kuvvetli rüzgarla birlikte soba kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Kış şartlarının etkisini arttırarak göstereceğini ve özellikle orta şiddetli rüzgar nedeniyle oluşacak lodosa karşı dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Soba Zehirlenmesine Karşı Önlemler

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; dikkat edilmesi gereken hususlara da yer verildi. Açıklamada;  bacanızı 1 sene içerisinde en az 2 defa temizletilmesi ve tıkanıklıklardan kurtulması gerektiğini belirtti. Tavanın soba bacasından ve bacanın çatıdan en az 1 metre kadar yukarıda olması gerektiğini de belirten yetkililer, baca üzerine baca şapkasının  taktırılması gerektiğini, bacanın bu şekilde tıkanması olaylarına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Sobanın yakılırken tamamının  doldurulmaması gerektiği bildirilirken, yandıktan 1 süre sonra yakılacak maddelerin  eklenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Sobanın maksimum 3/4 oranında doldurulması gerektiği de önemle vurgulanırken, daha fazlasının  doldurulmaması konusunda uyarı yapıldı.

Editör: TE Bilişim