Genç MÜSİAD Denizli şubesi tarafından gerçekleştirilen “Hazır Giyim Sektör Zirvesi” ile bir Dünya Markası olmayı başarmış Damat – Tween markasından Dr. Fatih Anıl ve Sefamerve markasından Oya Erciyeş Denizlili iş adamları ile tekstil, markalaşma, kalite ve perakendecilik üzerine deneyimlerini paylaştı.

 

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin yanı sıra, iş dünyası ve Pamukkale Üniversitesi öğrencilerikatıldı. Yaklaşık 2 saat süren zirvede, açılış konuşmalarının ardından Damat ve Tween markalarını bünyesinde bulunduran ORKA Group firmasının İcra Kurulu Üyesi Sn. Dr. Fatih Anıl ve Sefamerve firması kurucu ortağı Oya Erciyeş’in panelist olarak yer aldığı panele geçildi. Genç MÜSİAD Denizli şubesi başkan yardımcısı Ömer Fatih Filiz’in moderatörlüğünü yürüttüğü panelde, tekstil ve hazır giyim sektörleri, markalaşma, kalite ve perakendecilik başlıkları ele alınarak farklı bakış açıları ile değerlendirildi.

Programın ev sahibi Genç MÜSİAD Denizli şubesi adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik Kurulu Başkanı Muharrem Kılcı, Genç MÜSİAD olarak faaliyetlerinin bir ayağında da sektörel çalışmalar düzenlediklerini belirtti. Kılcı, Denizli’nin hem ihracat hem de yurtiçi satışlarında en büyük ihtiyaç olarak düşünülen markalaşmayı temel alarak, Denizli’deki tekstil sektörüne yeni bir ufuk kazandırabileceğini düşündükleri Hazır Giyim Sektörü ile ilk sektörel zirve programlarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise, Denizli’de tekstil sektörünün büyük bir kısmının ürünlerini kilosunu 7-10 Dolar arasında satabilirken, bu rakamın konfeksiyon, tasarım ve marka ile buluşmasıyla çok daha yüksek değerlere ulaşabileceğine vurgu yaptı. Ayrıca, hazır giyim sektöründe olduğu gibi tekstil ile ilgili tüm sektörlerde de inovasyon, markalaşma ve tasarım ile farklılıkların oluşturulabileceğine değinen Kocasert, Türkiye’nin en önemli markalarının temsilcileri olan panelistlere katılımları için teşekkürler etti.

Dünya çapında 250’yi aşkın mağazaya sahip olan ORKA Group firması adına zirveye katılan Dr. Fatih Anıl, hazır giyim sektörünün ülkemizin ihracatı içindeki önemine vurgu yaparak ülkemizde bahsedilen orta kesim gelir tuzağı olarak adlandırılan durumun aşılması ve ülkemizin gelişimi için katma değerli ürünler üretmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Damat ve Tween markaları ile Dünya’nın en büyük markaları ile yarıştıklarını belirten Anıl, ürünlerinde tasarıma, kaliteye ve inovatif yaklaşımlara verdikleri önemi dile getirdi. Ayrıca perakendecilik ve satış noktalarında “insan” faktörünün önemine değinen Anıl, bu noktada firmaların önce çalışanlarına sonra müşterilerine yatırım yapmaları gerektiğini belirtti. Boğaziçi, Bahçeşehir gibi üniversitelerde de verdiği perakendecilik yüksek lisans derslerinde de “insan” unsuruna dikkat çektiğini belirten Anıl, bir marka olabilmek için ürününüzden mağazanıza, satış temsilcinizden kasada ödemeyi alacak personelinize, tasarımızdan markanızın hikayesine tüm detayların bir bütün olarak değerlendirerek takip edilmesinin büyük önem taşıdığını dinleyiciler ile paylaştı.

Henüz 3 yıllık bir geçmişe sahip Sefamerve firması (www.sefamerve.com) adına zirveye katılan Sefamerve Kurucu Ortağı Oya Erciyeş de kendi firmalarında yalnızca internet üzerinden satış olsa dahi firmalarının bu başarısının altında en temel husus sosyal medyayı iyi kullanarak “insan”a erişebilmeleri olduğunu belirtti. Dünya çapında 4,5 milyon üyeye sahip ve 53 ülkeye satış yapan Sefamerve markasının, sosyal bir marka olmasının yanında ürünlerde yaptıkları inovatif farklılıklar ile adını duyurduğunu belirten Erciyeş, ürünlerinde tasarım ve özgünlüğe verdikleri önemi katılımcılarla paylaştı. Yenilikçi ürünleri ile kendi hedef kitlelerinde dünyanın en büyük markası olduklarını belirten Erciyeş, Denizlili firmaların Buldan kumaşlarından özel ürünler üretebileceğini ve bunun Denizli için çok büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim