Denizli Haber - Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde doğumdan sonra bebekleri çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi gören anneler için Anne Oteli hizmeti veriliyor. Servergazi Devlet Hastanesi’nde 10, Denizli Devlet Hastanesi’nde de 20 yataklı olarak hizmet veren Anne Otellerinde süt sağma makineleri, buzdolabı, telefon, televizyon, wc, duş gibi annelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak imkânlar sağlanırken, bu hizmetler için herhangi bir ücret de talep edilmiyor.

ANNE OTELLERİ ANNE-BEBEK İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEKTEDİR

Yenidoğan bebeğin annesinden ayrı kalmasının hem annenin hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkileyeceğini belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Anne sütünün yeni doğan bebek için en kaliteli besin olduğu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilimsel verilerle kanıtlanmıştır. Anne ve bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonra geliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin arttığı göz önüne alındığında annelerin bebeklerinden uzak kalmaması gerektiği ve özellikle annenin, anne sütü üretimi ve bebek ile bağının gelişmesi için tensel teması gerekmektedir. Oysa yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yatan bebekler bu bağdan hatta birçoğu anne sütünden nispeten mahrum kalmakta ya da yeni doğum yapmış anne kendi travmasını atlatamadan 2 saatte bir sağlık tesisine bebeğini emzirmeye gitmek zorunda kalmaktadır.

Hatta şehir dışından geldiyse ve kalacak yeri olmaması durumunda sağlık tesisisin koridorlarında ya da bahçesinde beklemek zorunda kalmaktadır. Bu durum anneyi hem psikolojik hem de fizyolojik anlamda yıpratmaktadır. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için Servergazi ve Denizli Devlet Hastanelerindeki Anne Otellerinde annelere hizmet veriyoruz. Özellikle doğum sonrası yoğun bakım ihtiyacı duyan bebekler hastanelerimizin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavilerini olurken annelerimiz de hastanede anne otellerinde kalabiliyor. Annelerimiz bebeklerini emzirecekleri zamanlarda Yeni doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerinin yanına gidip bebeklerini emzirebiliyor ve sonra kendi odalarına dönüyor. Böylelikle bebekler tedavi süresince anne sütünden mahrum kalmıyor. 2019 yılında bu hizmetimizden bin 146 anne yararlandı” dedi.

Editör: TE Bilişim