Denizli Haber - Eğitim camiasında Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 19 Kasım’da yapılması planlanan kariyer basamakları sınavına ilişkin tepki sürüyor. Birçok kez basın açıklaması ve eylemin yapılan kariyer sınavına tepki göstermek amacıyla Eğitim İş’in çağrısıyla Eğitim-Sen, Teç-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim Sendikası, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik-Sen, Eşit Haklar Sendikası ve TÖB-Sen, Başkent Öğretmenevi’nde bir araya geldi.

KARARA İMZA ATTILAR

Toplantı sonunda, 13 sendikanın imzaladığı karar tutanağında “19 Kasım tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM’de ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi acil talebimizdir. Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır. Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir. Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir. Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme hakları, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Bu taleplere ilişkin düzenlemelerin yapılmaması halinde: 26, 27, 28 Ekim tarihlerinde iş yerlerinde kokart takılması, 26 Ekim tarihinde, ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri metninin okunması, Bu talep ve uyarılara rağmen bir düzenleme yapılmaması halinde; 2 Kasım tarihinde tüm eğitim çalışanlarının katılımı ile bir günlük iş bırakma eylemi yapılması kararları sendika genel başkanlarınca imza altına alınmıştır”  dedi.

Editör: Tahir Aygün