Okul Müdürü Melih Peştere ve Matematik Öğretmeni Oktay Batmaz öncülüğünde 11.Sınıf öğrencilerinden Rabia Tığlı ve Oğuz Bozdere Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan’a ziyaret ederek sorular yöneltti.

 ‘Önce karakter sonra ders’ diyen Okul Müdürü Peştere “Öğrencilerimizi sadece ders bazında yetiştirmekle kalmıyoruz her açıdan nitelikli öğrenciler yetiştiriyoruz dedi.

Peştere, “Bu düşünceyle her hafta Meslek Atölyesi programı kapsamında ziyaretler gerçekleştiren öğrenciler hem eğleniyor hem bilgileniyor. Öğrenciler meslekle alakalı merak ettiklerini birinci ağızdan öğrenme ve deneyimleme şansı buluyorlar” şeklinde konuştu.

Hukukun önemi değinen Baro Başkanı Müjdat İlhan, Hukukun doğumdan ölüme kadar hayatımızın her yerinde olduğunu söyledi. Öldükten sonra hukukun işlediğini bahseden İlhan,  “Yürürlükteki kanunlar ve bunları uygulayanlar ise hakim, savcılar siyasi idari bunlar üzerinde ki baskıyı artırdığı sürece onlar da o baskıya boyun eğdiği sürece bizim ihtimalleri yaşamamız mümkün değil” dedi.

Baro Başkanı Müjdat İlhan, Okul Müdür Peştere’ye yönelttiği soruda kaç öğretmeni olduğunu sordu.

Peştere ise “Toplamda yirmi öğretmenimiz var, 100 öğrencimiz var. Her 5 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde ayarlandı. Bizim 11 ve 12 sınıflar sınava yönelik bir çalışmamız oluyor. 9 ve 10 sınıflar için daha çok sosyal çalışmalarımız oluyor. Kendilerine geliştirmelerine yönelik daha çok etkinliklerimiz var. Özellikle İngilizce konusunda bende İngilizce öğretmeni olduğum için biraz daha hassas davranıyoruz”.

KENDİNİZİ BİRAZ TANITIR MISINIZ?

Başkan İlhan, “1972 yılında Alikurt köyünde doğdum. Orada ilkokul okudum. Sonra ortaokulu Denizli Yeşilköy ortaokulunda okudum. Liseyi Cumhuriyet lisesinde okudum. Oradan İstanbul üniversitesi Hukuk fakültesine geçtim. Orada okurken 4 yıl yurtta kaldım. Üniversiteyi bitirdim Denizli’ye döndüm. Sonra askere gittim. 1997 yılından beri Denizli’de aktif olarak avukatlık yapıyorum. 2006-2008 yılları arasında Denizli Barosu Genel Sekreteri, 2008-2010 yılları arasında ise Yönetim Kurulu olarak görev yaptım. 2011 Mayıs ayından beri de Denizli Barosu başkanlığı yapıyorum. Tabi ki Denizlili olmam Denizli’nin köyünden olmam ve köyümden bağını koparmamış olmam daha rahat hissettirdi kendimi” dedi.

GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZ BİR PROJE VAR MI?

Başkan İlhan “Stajyerlerimize iyi eğitim vermek konusunda iddialı bir Baro’yuz. Mesleki anlamda meslektaşlarıma daha etkin hale getirmek için teorik bilgisi oldukça fazla. Ege bölgesine şartlarına uygun Baro binamızda bir eğitim merkezi oluşturmaktır. Uzmanlık alanına uygun olarak interaktif çalışma sunmaları konusunda projem var” dedi.

MESLEK HAYATINIZ DA BAŞINIZDAN GEÇEN KÖTÜ YADA İLGİNÇ Bİ OLAY VAR MI?

Başkan İlhan, “Meslek hayatımız çok kötü şeyler olmadı fakat üzüldüğümüz şeyler oluyor. Ben mesela aile hukuku konusunda da çalışmalar yaparım ve orada tek kriterim vardır. Tarafların çocuk üzerinden terbiye etmelerini istemem ve buna engel olurum. Mutlaka hepimizin vardır çevresinde aileler anlaşamaz. eşler boşanmaya karar veriyor ve oşanma konusunda da anlaşamazlar yaşanıyor. Çocuklar bundan etkileniyor bu da beni üzüyor” dedi.

DENİZLİ’DE HUKUKÇULAR EN ÇOK HANGİ DAVALAR İLGİLENİYOR?

Başkan İlhan “Denizli, ticaret şehri olduğu için alacak borç davaları oluyor. Boşanma davalarında Egede ikinciyiz. Boşanma davaları konusunda aile mahkemelerinden kaynaklı dava sayısı çoğalıyor. Dolayısıyla iş merkezleri çok olduğu iç iş davaları da yoğunluk oluyor. Ticari davalar, aile davaları, Boşanma, velayet, nafaka davaları bide alacak borç ilişkileri yoğunlukta” dedi.

 

Editör: TE Bilişim