Denizli Seviye Okulları Halk Oyunları ekibi; Tavas ve Büyükşehir’in düzenlediği Halk oyunları şenliğinde sahne aldı. Ekibin gösterdiği performans, büyük alkış topladı.

Tavas Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Zeybekler Günü Festivali’nde Seviye Okulları Halk oyunları Ekibi damga vurdu.  Tavas Meydanı’nda büyük bir miting yapılarak 16 Mayıs 1919’da milli mücadelenin başladığı meydandan aynı ruhla başlayan, Zeybekler Günü iki gün boyunca Zeybeğin ve Zeybek Kültürü’nün başkenti Tavas’ta doyasıya yaşandı. Zeybekler Günü için Denizli’den Seviye Okulları Halkoyunları Ekibi sahne aldı. Seviye Okulları Zeybek ekibi sergiledikleri performansla göz doldururken izleyenlerden de yoğun alkış aldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleriyle başlayan haftanın finali, muhteşem bir havai fişek gösterileriyle son buldu.

Zeybekler gününden bir gün sonrada  Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen ve 10 okulun yer aldığı Halk Oyunları Şenliği’nde sahneye çıkan Seviye Okulları Halk Oyunları ekibi hünerlerini sergiledi. Seviye Okullarının Zeybek Ekibinin performansı büyük alkış toplarken Denizlililere unutulmaz bir gece yaşattı.

Seviye Okulları Kurucusu Mahmut Catlık, “Cumartesi günü Tavas Zeybekler festivalinde pazar günüde Çamlık Açıkhava tiyatrosunda düzenlenen halk oyunları festivalinde Denizli Seviye Okulları’nı en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandıran İrfan Özden, Atalay Acar, Emir Özdemir, Celil Diril, Abdülkadir Poturay'a Gönül dolusu teşekkürler” dedi.

Editör: TE Bilişim