2016-2017 öğretim yılında Seviye Okulları'nda mezuniyet gururu yaşandı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen muhteşem bir törenle mezun olan öğrenciler diplomalarını alarak kep fırlattı.

Denizli Seviye Okullarından mezun olan öğrencileri için, mezuniyet töreni düzenledi. Öğrencilere kep giydirilerek diplomaları verildi. Diplomalarını alarak lise ve ortaokul yaşamlarına son noktayı koyan öğrenciler törenin ardından eğlenerek mezuniyetin tadını doyasıya yaşadılar. Velilerde düzenlenen törende çocuklarının bu mutlu anlarını ölümsüzleştirdiler.

Tören öncesi konuşan Denizli Seviye Okulları Kurucusu Mahmut Catlık,  Mezuniyete gelenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerin mezuniyetlerini kutlayarak söze başladı. Catlık, "Büyük hayalin başlangıcını yaptığımız bu yılda, sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşamak kurumuz için büyük bir onur olmuştur. Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsedik. Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesini yükselmesi okulumuzun en büyük hedeflerindendir. Öğrencilerimizin sadece akademik anlamda değil; hayatı öğrenmesi, gelişmesi, sosyal alanda özgüven kazanmaları, büyüklerine saygıyı ve vatan sevgilerini geliştirmek için mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz. Okulumuzun yönetimini ve planlarımızı kanun ve yönetmeliklerimizin ışığında, mevzuatların gösterdiği yolda sınav stratejilerini baz alarak gerçekleştirdiğimiz bir gerçektir. 2017 yılı okul kültürümüzü oluşturduğumuz ve uyguladığımız bir yıl olmuştur. Hayal ettiklerimizi korkusuzca arkasını düşünmeden öğrencilerimizle el ele vererek uyguladık. Disiplinimizden asla vazgeçmedik. Yaptığımız uygulamalar; hem öğretmen arkadaşlarımızı, hem de öğrencilerimizi diri tuttu. Öğrencilerimizle beraber hayallerimizin başarmanın tadına vardık."

Catlık, Öğrencilerin velilerine seslenerek şöyle konuştu:

Dünyaya geldiği andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğimiz gözbebeği evlatlarımızın yaşam mücadelesi içine girmesi artık an meselesi. Başarı olacakları kesin ve net. Asla bundan kaygı duymayın. Bugüne kadar çocuklarımızın yaptıkları bundan sonra yapacaklarının göstergesidir. evlatlarınızı yaşamlarınızın bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Bizler de tüm çalışan öğretmen arkadaşlarımızın gayretiyle onları belirli bir seviyeye getirmek için mücadele ettik."

Catlık, "Sevgili öğrencilerim yaşamınızın bir dönemi kapanıyor, hayatınıza  yeni bir pencere açıyorsunuz. Bugüne kadar hatalarınızı, başarılarınızı, geleceğinizi konuştuk. Hyatınız boyunca meraklı olun, heyecanlı olun, soru sorma alışkanlığı edinin, mutlaka ilgili olduğunuz bir alan olsun, işlerinizin takipçisi olun, Mutlaka işlerinizi danışın, zamanlamanız daima iyi olsun, sabırlı olun, ileri görüşlü olun, gözlem yapın, çözüm odaklı olun, insanların kıymetini bilin, eleştirilere açık olun. Unutmayın Aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği vatan bayrağımıza sahip çıkın. Şimdi ise konuşmamı bir öğütle bitirmek istiyorum" diyerek Şeyh Edebali'nın Osman Bey'e verdiği öğüdü söyleyerek sözlerini tamamladı.

Törende ayrıca okul birincileri birer konuşma yaparak, kendilerinden sonra gelen arkadaşlarına gerçekleştirilen törenle Bayrak ve Sancak devir teslimi yapıldı.  

Konuşmaların ardından tek tek ismi okunan öğrenciler rehber öğretmelerinden diplomalarını alarak tören alanına geçti. Hep birlikte 10’dan geri sayılarak keplerini havaya fırlattılar.    Mezun olmanın mutluluğu gözelerinden okunan öğrenciler aileleri ve okul öğretmenleriyle fotoğraf çekildi.

 

Editör: TE Bilişim