Denizli Doğa Koleji içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı sebebiyle Denizli Basınına iftar yemeği verdi.

Eğitim sektöründe standartları belirleyen Doğa Koleji’nin yönetimi, Denizli’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Tavacı Recep Usta’da yapılan iftar yemeğine, Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Bölge Müdürü Kıvanç Barlas, Medya ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Turgay Türker, Doğa , Okul Müdürleri ile Basın Mensupları katıldı.

Doğa Koleji’nin 103 kampüsü olduğunun altını çizen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle,  Her bir kampüsde 4 okulun olduğunu söyledi. Türkiye’de 70 bin öğrenci, 8 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük okullar grubu olduğunu belirten Müdür Lüle, Doğa Koleji’nin kuruluş tarihinden bahsetti.

Lüle, “Denizlideki Doğa Kolejinde bugüne kadar frençayzingdi artık Denizli’de merkez okul oldu. 80 eğitimcisi var, 176 öğrenci var, kapasitesi 1080 öğrencidir” dedi.

 

BAŞARIYI GRAFİĞİNİ HER ZAMAN DAHA YUKARIDA

Eğitim sektöründe bir anlamda standartları belirleyen kurum olan Doğa Koleji’nin Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Eğitim kalitesinde de başarıyı grafiğini her zaman daha da yukarı taşımayı temel misyonumuz olarak görüyoruz.  Eğitimin yanı sıra, sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılarımızla da öne çıkıyoruz. Öğrencilerimiz her yıl ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılar elde ediyor. Bu sene de Genç Erkekler kategorisinde  Dünya Şampiyonluğu ile başarımızı bir kez daha taçlandırmış olduk. Doğa Koleji,  klasik ezberci eğitim kalıplarını yıkarak eğitime getirdiği yenilikçi yaklaşımla tanınıyor” şeklinde konuştu.

 

GELECEĞİN BİREYLERİNİ BUGÜNDEN YETİŞTİYORUZ

Yeni nesil eğitim felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirmeye önem verdiklerini belirten Konuşmasında Lüle, “Açıkçası bu çabalarımızın karşılığını da alıyoruz.  Öğrencilerimiz her yıl TEOG, YGS/LYS sınavlarında Türkiye çapında başarılara imza atıyor, uluslararası çapta ödüller kazanıyor. Bu sene TEOG’da yaklaşık 500 öğrencimiz tüm sorulara doğru yanıt verdi. Doğa Koleji, ortaokulda öğrenci merkezli SOES, lisede t-MBA gibi özgün ve modern eğitim modelleri, dünya standartlarındaki eğitim teknolojileri, akademik ve sportif başarıları, konsept okulları, uluslararası vizyonuyla Türk eğitim sistemine pek çok ilki getirmeye devam ediyor. Her biri alanında deneyimli, başarısını kanıtlamış isimlerden oluşan ekibimizle önümüzdeki 3 yılın hedeflerini belirleyerek yol haritamızı oluşturmuş durumdayız. Bundan sonraki hedeflerimiz; Akademik başarılarımızı ve yabancı dil eğitimindeki başarımızı daha da ön plana çıkartmak. 

 

ÖZEL OKUL ORANI YÜZDE 8’LERE ÇIKTI

Özel okul oranı 2013/14 eğitim- öğretim yılında sadece yüzde 4.4 iken bugün yüzde 8’ler seviyesine ulaştığının ifade eden Müdür Lüle, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 Orta gelir sınıfının büyümesi, eğitime harcanan paranın aile bütçesindeki oranının artması, hükümetimizin özel okula gidecek ailelere destek vermeye başlaması, temel liselerin/dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi bu büyümenin başlıca nedenlerini oluşturuyor. MEB’in 2018/2019 dönemi için özel okul büyüme hedefi  %12 seviyesinde. OECD ortalamasının %17 olduğu gözönüne alındığında Türkiye’de özel okul alanında daha gidilecek çok yol var ve önümüzdeki 2-3 yılda sektörün bir bu kadar daha büyüyeceğini öngörüyoruz.

 

DOĞA’DA BURSLULUK

Biz, ülkemizin başarılı çocuklarına el uzatmanın en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla, her yıl düzenlediğimiz bursluluk sınavlarıyla, kurum olarak başarılı olan ancak özel okula gidecek maddi imkanı bulunmayan çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz.

 

“TÜRKİYE’NİN EN ÇOK BURS VEREN ÖZEL OKULUYUZ”

Başarılı öğrencilerin en iyi eğitimi görmesi için bulunduğumuz her il ve ilçede en iyi öğretmen ve yöneticilerle çalışıyoruz. Her öğrenciye başarısı ölçüsünde yüzde 100’e varan oranlarda burs veriyoruz. Bu yıl Ocak ayında düzenlediğimiz bursluluk sınavına 10 günde 103 bin gibi rekor bir başvuru aldık.Türkiye’nin en çok burs veren özel okuluyuz.

DOĞA KOLEJİ DENİZLİ KAMPÜSÜ 2010 - 2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA KAPILARINI AÇTI

Kurumumuzun bilinen eğitim kalitesini, Denizlili çocuklarımıza taşıyan bu kampüsümüzde anaokulundan itibaren yabancı dil öğrenmeye başlayan öğrencilerimiz, ilköğretim seviyesinde ikinci yabancı dilde de ustalaşmaya başlıyor.  Geniş sosyal alanları, kapalı ve açık spor salonları, yüzme havuzu, ekoloji bahçesi ile bir okuldan fazlasını sunan Denizli  Kampüsü, modern eğitim tekniklerini kullanarak ufku geniş, katılımcı, özgüveni sağlam, aydın ve yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.Anadolu’da kurumumuza olan  güven ve ilgi oldukça büyük. Akademik alandaki başarılarımız, Doğa’ya özgü geliştirdiğimiz eğitim modelleri, yabancı dil eğitim, Doğa’nın 3S’i (sanat, spor, sosyal faaliyet) ve elbette profesyonel eğitim kadromuz tercih edilme sebeplerimizin en başında gelmektedir."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim