Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'nde 24 yıl önce dünyaya gelen tek yumurta ikizleri Yunus ve Emre Yılmazlar'ın hayat çizgisi de birlikte yürüyor. Aynı okullarda okuyup, aynı yerde askerlik yapan ikizler, şimdi de Merkezefendi Belediyesi'nde aynı işte çalışmaya başladı. Çözüm Masası'nda mesai yapan ikizler, belediyeye gelenleri hem şaşırtıyor hem de kurumun güler yüzü olarak sıkıntılarına çare arıyor.

 

Honaz'da 1991 yılında Mehmet ve Fatma Aydınlar çiftinin çocukları olarak dünyaya gelen tek yumurta ikizleri Yunus ve Emre Aydınlar, Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda ilkokul eğitimlerini tamamladı. Aynı sınıfta eğitim gören, aynı sırayı paylaşan tek yumurta ikizleri, lise eğitimlerini de birlikte 75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. Liseden sonra askere giden ikizler aynı birlikte askerlik yaptı. Rize'nin Pazar ilçesinde jandarma olarak askerliklerini yapan Yunus ve Emre Yılmazlar; aynı koğuşta, aynı ranzada altlı üstlü yattı. Askerliklerini tamamlayan ikizler daha sonra Denizli'de bir iletişim şirketinde çalışmaya başladı.

 

İŞTE DE BİRLİKTELER

Yunus ve Emre Yılmazlar, iki ay önce Merkezefendi Belediyesi'nde birlikte işe alındı. Belediyenin vatandaşı karşılama yeri olan Çözüm Masası'nda birlikte mesai yapan ikizler, Merkezefendi Belediyesi'ne gelen vatandaşların da şaşkınlık yaşamasına neden oluyor. Birbirlerine çok benzeyen ve Çözüm Masası'nda aynı kıyafetleri giyerek çalışan Yunus ve Emre Yılmazlar'ı, belediyeye gelen vatandaşlar sık sık karıştırıyor. AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da zaman zaman ikizleri ayırt edemiyor.

 

ŞİMDİLİK TEK FARKLARI, BİRİ NİŞANLANDI

İkizlerin 25 yıllık yaşamında ayrı düştükleri tek nokta ise Emre'nin nişanlı olması. Emre, önümüzdeki mart ayı içinde evleneceğini söylerken, Yunus şimdilik bekar olmaktan memnun olduğunu söylüyor. Hayatlarının sürekli kesiştiğini, birlikte okuyup, birlikte askerlik yaptıklarını söyleyen Yunus Yılmazlar, "Tek yumurta ikiziyiz. Okulda aynı sırayı paylaştık, askerliğimizi de birlikte yaptık. 24 yıldır birlikteyiz. Aynı işi birlikte yapıyoruz. Belediyeye gelen vatandaşlara hizmet veriyoruz" dedi.

İkizlerden Emre Yılmazlar da "Okulda öğretmenlerimiz, askerde komutanlarımız zaman zaman bizi karıştırıyordu. Birbirimize benzemenin bir olumsuzluğunu şimdiye kadar yaşamadık" diye konuştu.

İkizlerden başvurular hakkında bilgi alan Başkan Subaşıoğlu, "Yunus ve Emre. Hem isimleri güzel, hem kendileri güzel. Ben hakikaten hangisinin Yunus, hangisinin Emre olduğunu ayırt edemiyorum. Vatandaşlarımız da çok ayırt edemiyorlar. Bizim için önemli olan belediyenin ilk yüzü olan bu bankoda vatandaşların aldıkları hizmetten memnun olması. Bizim için hedef bu. Bize kim gelirse gelsin mutlaka memnun olarak ayrılmalı. Arkadaşlarımızda bu noktada hizmet veriyorlar. Kendilerine güler yüzlerinden dolayı, başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Daha önce de iletişim konusunda tecrübeleri olan arkadaşlarımız. Onun için tercih ettik" dedi.

Belediyeye gelen vatandaşlarda ikizleri görünce şaşırdıklarını, kardeş olup olmadıklarını sorduklarını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim