Anadolu'nun en büyük şirketlerinin açıklanması amacıyla Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Ekonomist Dergisi’nin iş birliğinde ve Turkcell’in desteğiyle düzenlenen ‘Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması Ödül Töreni’; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla İstanbul Swissotel ’de gerçekleştirildi. Bu yıl 10’cusu yapılan araştırmada Anadolu'nun en büyük 500 şirketi sıralandı.

Törende, ‘En Büyük 5 Şirket’, ‘Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘Karını En Çok Artıran Şirketler’, ‘İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket’ ve ‘İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket’ olmak üzere 5 kategoride toplam 25 firma ödüllendirildi. Söz konusu firmaların haricinde, ‘Anadolu 500'e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar’ kategorisinde de 3 şirket ödüle layık görüldü.

Araştırma sonuçlarına göre; Denizli’den Erbakır ‘Anadolu’nun En Büyük Şirketi’ sıralamasında üçüncü sırada yer alırken, Hatay’dan Tosçelik Profil birinci ve Gaziantep’ten Tiryaki Agro Gıda San ikinci sırada yer aldı.    

Denizli’nin bir diğer gurur kaynağı ise Abalıoğlu Yem oldu. Ödül gecesinde Ender Abalıoğlu’nun temsil ettiği Abalıoğlu Yem, İhracatını En Çok Arttıran 2. Şirket olarak, Anadolu’nun en büyükleri arasında yerini sağlamlaştırdı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim