Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFSK) , Abalı Denizlispor’a 20 Bin TL para cezası ve Maraton Tribünü G,H,I,J ile Kapalı Tribün D Üst blokta yer alan taraftarların elektronik biletlerini bir maçlığına iptal etti.

Spor Toto 1. Lig’in 23. Haftasında oynanan Osmanlıspor karşılaşması, Abalı Denizlispor’a pahalıya mal oldu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yeşil-siyahlılara ev sahibi olduğu maçlarda 3. kez “çirkin ve kötü tezahüratı” gerçekleştiği gerekçesiyle 20 Bin TL para cezası verdi.

Ümraniye maçında olamayacaklar!

Kurulun verdiği cezalar bununla da sınırlı kalmadı. Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Maraton Tribün (G,H,I,J) ve Kapalı Tribün (D ÜST) blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarını bir maçlığına iptal etti. Osmanlıspor karşılaşmasında bu tribünde yer alan taraftarlar Ümraniyespor mücadelesinde takımlarına destek olamayacak.

İşte Türkiye Futbol Federasyonu sitesinden yapılan o açıklama:

“12- ABALI DENİZLİSPOR Kulübünün, 24.02.2019 tarihinde oynanan ABALI DENİZLİSPOR - OSMANLISPOR FK Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON TRİBÜN G, H, I, J ve KAPALI TRİBÜN ÜST D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

Osmanlıspor’a 4 bin 500 tl ceza!

Osmanlıspor’da takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle, 4 Bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Federasyon sitesinde yer alan açıklama, “ 13- OSMANLISPOR FK'nın, 24.02.2019 tarihinde oynanan ABALI DENİZLİSPOR - OSMANLISPOR FK Spor Toto 1. Lig müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi. Zorlu maçta Osmanlıspor’dan, Numan Çüruksu, Caner Arıcı, Muhammet Bayır, Anıl Karaer, Zydrunas Karcemarskas ve Erıc Ayuk sarı kart görmüştü.

Editör: TE Bilişim