Yeşil Cephe Taraftar Grubu, şampiyonluk kupasının cezaevine götürülmesinin ardından Pamukkale Üniversitesi önündeki Ampi Park’ta bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yeşil-siyahlı yönetimi tekrardan istifaya davet eden grup, “ Vicdanınızın sesini dinleyin ve istifa edin” diyerek tepkisini yineledi. 

Denizli Gazetesi'nin haberine göre, Denizlispor’da taraftar-yönetim kavgası sürüyor. 30 Kasım 2013 yılında iki taraftar grubunun silahlı çatışması sonucu Yeşil Cephe Taraftar Grubu lideri 37 yaşındaki Fatih Eroğlu öldürülmüş, sanıklardan 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İrfan Sancar’da 28 yıl 9 ay hapse çarptırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde de 57 Gençlik Taraftar Grubu mensuplarının 2018-2019 sezonu şampiyonluk kupasını cezaevine götürmesinin ardından tartışmalar yeniden alevlenmiş ve Yeşil-Cephe Taraftar Grubu, Tribün liderlerini öldüren İrfan Sancar’a şampiyonluk kupasının götürülmesinin ardından, Denizlispor yönetimini istifaya davet etti.

“ÖZRÜ KABAHATLERİNDEN BÜYÜK”

Yeşil Cephe Taraftar Grubu Başkanı Zeki Turan, yaptığı açıklamada, “ Şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmamızın neticesinde, Denizlispor’umuzun aldığı şampiyonluk kupası Denizlispor sömürülmesin diye canını veren Fatih Eroğlu’nun katiline cezaevine götürülmüş, katil ve rantçı zihniyet ödüllendirilmiş, bedavacılığa karşı verilen mücadele ve menfaatsiz Denizlisporlular hiçe sayılarak adeta cezalandırılmıştır. İşin vahim olan kısmı ise kupanın katil ve katil sevicilerine kulüp yönetimi tarafından verilmesidir. Bu yaşanan skandalın ardından verdiğimiz haklı tepki sonrası yönetim yaptığı açıklamada “herkese eşit davranıyoruz, şampiyonlukta herkesin emeği var” gibi açıklamalara yer vererek bir kez daha çuvallamış ve özürlerinin kabahatlerinden büyük olduğunu oraya koymuştur” dedi.

“Buradan Ali Çetin ve yönetimine soruyoruz” diyen Turan, “ Cezaevindeki katilin menfaat, sömürü zihniyetinin bu şampiyonlukta nasıl bir emeği vardır? Daha önce yaptığı büyük yanlışlıklar ve son olarak bu skandalın altına imza atan Ali Çetin ve yönetimini istifaya davet ediyoruz. Sözlerimizin sonuna gelirken Denizli şehrini, Denizlispor Kulübü’nü kullandırtmayacağımızı, sömürülmesine izin vermeyeceğimizi, hiçbir zaman Denizlispor’dan almayıp her zaman Denizlispor’a vereceğimizi, Denizli şehrinin adının geçtiği her yerde şehrimizi Denizli insanına yakışır bir duruşla temsil edeceğimizi, her zaman Denizli’nin ve Denizlisporluların arkasında olacağımızı ve rahmetli Fatih Eroğlu’nun katilleriyle iş tutanların her zaman karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN

“Bulundukları pek çok ortamda kendilerinin ve ailelerinin Yeşil Cephe’li olduğunu vurgulayan yöneticilerimiz olduğunu biliyoruz” diyerek sözlerine nokta koyan Turan şu sözlerle açıklamayı noktaladı: “Bu yöneticilere özellikle sesleniyoruz. Vicdanınızın sesini dinleyin ve istifa edin”

AÇIKLAMADAN SONRA KABRİSTANLIĞA GİTTİLER

Yapılan basın açıklamasının ardından taraftarlar “yönetim istifa” tezahüratları atarken, ardından Fatih Eroğlu’nun cenazesinin defnedildiği mezarlığı ziyaret etti. Taraftarlar Eroğlu’nun mezarı başında dualar ederken, daha önce şampiyonluk kupasının götürüleceği kabristanlığa kupada yaşanan olayların ardından getirilmedi.
 

Kaynak Denizli Gazetesi

Editör: TE Bilişim