Denizli’nin fare ile başı dertte. İlçelerde tarım alanlarında görülen fareler bu sefer şehir merkezlerinde görülmeye başladı.

Denizli bir türlü fareden kurtulamıyor. İlçe merkezlerinde binlerce fare tarım arazilerini istila etmişti. Hububat tarımı yapan çiftçiler tarla faresinden zarar görmesi nedeniyle ilçeler, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ziraat Odası, Et ve Süt Birliği, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Ayaz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yüreğil Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yatağan Sulama Kooperatifi ve ilgili muhtarlıkların desteği mücadele yapılarak fare istilasının önüne geçilmişti. Şimdi ise fareler şehir merkezlerinde görülmeye başladı. Kış aylarının geç gelmesi ve havaların bir türlü soğumaması nedeniyle fareler yuvalarına girmek yerine dışarıda cirit atıyor. Vatandaşın çektiği görüntüde İstiklal caddesinde ağacın dibini eşelemeye çalışan fare gözüküyor.

Vatandaşların tepki ile karşıladığı olayda konuşan Arzu Güler isimli vatandaş “Farelerin evlerimize kadar girmesi mi gerekiyor. Belediyelerin bu konuda önlem alması lazım. Yoksa yakın bir zamanda bu fareler çoğalarak evlerimizde görünmeye başlayacak” dedi. 

Editör: TE Bilişim