Denizli Haber - Verilere göre; plastik, metal, kağıt, karton gibi ambalaj atıklarının geri dönüşümünden ülke ekonomisine yılda 2,5 milyar liralık dev bir destek sağlandı. Sektörün dinamik yapısı nedeniyle ülkede yılda 7,5 milyar kilovatsaat enerji, milyonlarca metreküp su tasarrufu elde edilirken, 323 milyon ton sera gazı salınımı da engellendi. Geri dönüşüm sektörü Denizli’de de oldukça güçlü. Kısa bir zaman önce sektörün temsilcileri Denizli Plastik Sanayici ve Geri Dönüşümcü İş İnsanları Derneği (DEPSİAD)’ı kurarak, lobi faaliyetlerine de ağırlık verdi. DEPSİAD Başkanı Ömer Özkul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Denizli Sanayi Odası (DSO) 11. Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte DSO Başkanı Selim Kasapoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

“SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ”

 Geri dönüşüm sektörünün ülke ekonomisi, doğa ve çevrenin korunması için daha da gelişmesinin önemine değinen DEPSİAD Başkanı Ömer Özkul, ziyarette sektörün durumu,  işletme yeri tahsisi başta olmak üzere ruhsat ve lisans almada yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileriyle ilgili bilgiler verdi,  istişarelerde bulundu. Özkul, her türlü desteğin sektörün gelişimine ivme kazandıracağını ve Denizli’nin, Türkiye’nin kazanacağını söyledi.

“GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ BÜYÜK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DSO Başkanı Selim Kasapoğlu’da, geri dönüşümün milli ekonomi, kaynakların etkin kullanım, doğa ve çevreye yönelik katkıları nedeniyle önemine vurgu yaptı. Sektörün sıkıntılarının çözümünde gerekli noktalarla irtibat içinde olacaklarını, ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını belirten Kasapoğlu, sektörün büyümesi ve gelişmesinin sanayi kenti Denizli açısından artı değer sağlayacağının altını çizdi.

Editör: Tahir Aygün