Denizli Haber- Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından esnaf, sanatkar ve Kobi‘lere yönelik olarak, geleneksel ihracat, e-ihracat, ihracat desteklemeleri ve mikro ihracat konuları üzerine “İhracat Bilgilendirme Toplantısı”nın ilk durağı Denizli oldu. Türkiye genelinde 5 ilde gerçekleştirilecek olan toplantıların ilkine ev sahipliği yapan Denizli’de yoğun katılım ile esnaflara ihracat yolu anlatıldı.

Nihat Zeybekci Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Denizli Milletvekili Şahin Tin’in telekonferans ile katıldığı toplantıya Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Ticaret İl Müdürü Sayın Cihat Özdemir ve Oda Başkanları ve çok sayıda esnaf ve genç girişimci katıldı.

IMG_4104

DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

Törenin açılış konuşmasının yapan Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, esnafın ihracata giden yolun anlatılacağı önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, ihracat yapmak isteyen esnaflara da “Devlet yanımızda” dedi. Erbeği konuşmasında “Özellikle yoğun katılımdan dolayı teşekkür ederim Cenabı Allah’a şükürler olsun ki küçük esnafa ihracat yolu açan Devletimize, Allah zeval vermesin. Arkadaşlar, üretelim, satalım.  Devlet yol açıyor.  Bizim de her türlü kapımız açık. Her zaman yanınızdayız ve destekçiniziz. Gayret gösterelim, üretim yapıp, dışarıya ihracat yapalım.  Bu toplantılar çok önemlidir. Çünkü esnafın yolunu açmak çok önemlidir” dedi.

7-3

HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise ihracat konusunda tecrübelerini, imkanlarını, desteklerini her zaman vermeye hazır olduklarını belirterek “Esnaf odaları ile uyum içinde çalışmaktayız. Daha önceden de ihracata yönelik toplantılar yaptık, oda başkanlarımız ile istişarelerde bulunduk. Denizli İhracatçılar Birliği olarak ihracat konusunda her şeyi paylaşmaya hazırız. Ben yapamam, bu iş olmaz demeyin. Her şey küçükten başlar, her zaman bir, sıfırdan büyüktür. Bugün buradan giderken daha önce bilmediğiniz şeyler öğreneceksiniz. Sıfır üzerine bir koyacaksınız ve zamanla bu artacak. Her iş küçükten başlar herkese kolaylıklar diliyorum” dedi.

 İLK TOPLANTIYI DENİZLİ’DE YAPMAK İSTEDİK

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, ise ilk toplantıya Denizli ile başlamak istediklerini belirterek “İhracata dayalı potansiyeli yükseltmek için bu konuda uzman arkadaşlarla konuştuğumuzda esnaflarımızın da ihracata katılmasını istedik. Pandemi döneminde desteklerimiz vardı. Uzman arkadaşlarımız yaptıkları araştırma sonucunda Türkiye genelinde 14 bin 142 ihracat firması olduğunu öğrenince,bu az bir rakam dedik ve potansiyeli yüksek illeri belirleyelim yıl sonuna kadar, ihracatla ilgili bilgilendirme yapalım dedik. İlk durağımız Denizli oldu” dedi.

DENİZLİ ÜRETEN BİR ŞEHİR

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci ise Denizli’nin çalışan ve üreten bir il olduğuna dikkat çekerek “ Çalışan demir ışıldar, bizim esnafımız ihracatçımız ürettikçe çalıştıkça gençleşir. Maşallah, Allah sağlıklarını daim eylesin.  Denizli üreten bir şehir, geçtiğimiz ayda kutladığımız ahilik geleneği ile gelen bir şehir, üretmeden yana bir sıkıntımız yok ama belli ki bunu dış dünyaya pazarlama anlamında, büyük ölçekli işletmeler bunu başarıyor, ilk onda ihracat yapan bir iliz ama bu sürece inşallah esnaf sanatkarlar esnaflarımızda dahil olacak . Türkiye'de 5 il belirlenmiş bence ilk yapılması gereken ilk Denizli’ydi, Genel Müdürlüğümüze Denizli’de yaptıkları içinde teşekkür ederim” dedi.

GENÇLERİN UFKU AÇILACAK

Toplantıya telekonferans ile katılan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin bu etkinlikler sayesinde özellikle gençlerin ufkunun daha çok açılacağına dikkat çekerek “ Genç esnaflarımız için çok önemli bir bilgilendirmedir. Doğrultuda Ticaret Bakanlığımızın uzman arkadaşlarıyla yapılan bu eğitimler onlarında ufkunu da açacaktır. Hükümetimiz ve devletimizin desteği ile 21 .yüzyılın en önemli konusu olan e-ticareti, daha çok benimseyeceklerdir. Esnaflarımız tarafından küçük ölçekte de olsa bu projelerin hayata geçmesi çok önemlidir, bu eğitimlerin Denizli'de başlaması da bizler için ayrı bir gururdur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi .

Yapılan konuşmaların ardından ise Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından katılımcılara  geleneksel ihracat, e-ihracat, ihracat desteklemeleri ve mikro ihracat konuları üzerine eğitimler verildi.

Editör: Tahir Aygün