Zorlu bir yıl önümüzde duruyor. Önce tüm öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyeyim. İkinci başarı dileğim öğrenci velilerine. Başarı dilenecek başka meslek sahipleri ve kurumlar var. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ve tüm otobüs şoförlerine başarılar diliyorum. Öğrenci ve öğretmenleri sabırla vaktinde okullarına yetiştirebilmeleri için. Dolmuş şoförleri ve servis şoförleri de başarılı olmasını dilediklerimden. Gerçekten ulaşım çok önemli. Kazasız belasız ulaşım çok daha önemli. Okul saatlerinde otobüsleri öğrencilere bırakmalı elden geldiğince. Çıkış saatleri de çok önemli. İşi olmayanlar, işinden dolayı gecikmeyenler, özellikle ücretsiz yolculuk yapanlar, öğrencilerin gidiş ve dönüş saatlerini kullanmasınlar lütfen. Gezip- dolaşıp o saatlerde otobüslerde sitem etmesinler öğrencilere yer vermiyorlar, diye. Sabahın köründe okula gidip bütün gününü okulda geçiren ve yorulan öğrencilere saygı göstersinler, saygı istiyorlarsa onlardan.

Sevgili öğretmen arkadaşlar, kim ne derse desin, önce eğitimci sonra öğretici olun lütfen. Öğrencilerinizi önce sevin, sonra saygı gösterin ki onlardan da sevgi ve saygı istemeye hakkınız olsun. Söylediğiniz her sözü çok iyi anlar ve değerlendirir onlar. Unutmayın, öğrenciler sevdikleri öğretmenin dersine daha çok çalışırlar.

Sevgili öğretmen arkadaşlarım, Atatürk’ü ve ilkelerini çok iyi anlatın öğrencilerinize. Düzgün insan olmalarını öğütleyin. Yalandan ikiyüzlülükten kaçınmalarını söyleyin ve örnek olun onlara.

Sevgili öğrenciler, Atatürk’ü sevmeyen, hakaret eden öğretmeniniz olursa, onu okul müdürüne , hatta milli eğitim müdürüne şikayet edin. Anne- babanıza söyleyin. Çözüm olmazsa o öğretmenin derslerine girmeyin hep birlikte.

Sevgili öğrenci velileri:”Saldım çayıra Mevla’m kayıra.” Diyerek salmayın çocuklarınızı okula. Onlara sevginizi gösterin. Takip edin sürekli olarak. Arkadaşlarını iyi seçsin, uygun olmayan yerlere gitmesin. Size yalan söylemesin. Siz de iyi örnek olun onlara.

Biz kötü öğretmen olmadık hiçbir zaman. Hiçbir öğrenciye “yalan söyleyin, kötülük yapın.” Demedik. Hiçbir öğretmen demez bunları. Ama toplumda öne çıkan kötü örnekler şimdiki kötü örnekleri öne çıkardı. Yalnız öğretmenler değil, anne-babalar, dedeler-nineler de iyi örnek olmak zorunda. En önemlisi her zaman vitrinde olan siyasiler iyi örnek olmak zorunda. Ne  geldiyse o kötü siyasilerden, bencil insanlardan geldi. İnsanların gözünün içine baka baka yalan öyleyenlerden geldi. Hani bir şarkı var: “ Bi şey yapmalı!” diyor ya  Gerçekten bir şeylr yapmalı. Cahilleşen, bencilleşen bu toplumu kendine getirmeli. 

Şehir merkezinde en az yüz bin öğrenci okula gidecek. Öğretmenler, okullardaki yardımcılar göreve gidecek. Sürücüler, aceleci olmamalı, sabırlı olmalı, sinirlerine egemen olmalı. Trafik ekiplerimiz, trafiğin akışını sağlamakta başarılı olmalı. Büyükşehir Belediyesi alternatif yollar belirlemeli.

O halde kolay gelsin herkese. Mutluluk, güzellikle gelsin eğitim-öğretim yılının sonu.