Denizli haber - Buldan’da kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin ortaklığı ile kurulan DOYEG, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bozalanlı çiftçilere, rototiller hibe etti.  Bozalan’da düzenlenen törene Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, DOYEG Derneği Başkanı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Uğur, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan, DOYEG üyeleri,  Bozalan Mahalle Muhtarı Mustafa Kılınç ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende rototillerin çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Şevik, “Tüm çiftçilerımize kaliteli ve rekoltesi yüksel bir sezon dilerim. T arım ve gıda hepimiz için vazgeçilmezdir. Olduğunda pek fark etmiyoruz ama azlığında değerini çok daha iyi anlıyoruz. Dünyayı etkileyen pandemi süreci bizlere ve dünyaya tarım ve gıdanın önemini tekrar hatırlattı. O nedenle belediye olarak çiftçimizin yanında yer alıp, imkanlarımızı doğrultusunda desteklemeye çalışıyoruz. Ben rototiller ile toprağınızı daha iyi işleyip  rekoltesi yüksel daha kaliteli ürünler yetiştireceğinizden eminim. Hayırlı olsun” dedi.

DOYEG Başkanı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Uğur ise rototillerin kullanımı ile ilgili çiftçiye bilgi verdi, desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Editör: Tahir Aygün