Denizli Haber - DSO Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Meclis Başkanı Konyalıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu; Ankara protokol ziyaretleri ile ilgili değerlendirmelerini meclis üyelerine aktardı.

Başkan Kasapoğlu, “Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Üyelerle, personelle ve diğer kurumlar ile olan iletişim çerçevesinde bir strateji belirledik. DSO Yönetim Kurulu olarak, Denizli'nin Ankara'daki temsiliyet gücünü artırmak için ziyaretlerde bulunduk.  İlk ziyaretimizi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptıktan sonra AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız ile bir toplantı gerçekleştirdik. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ı ziyaret ettik ve Denizlili sanayicilerin kullanımı için kurulması planlanan enerji ihtisas alanlarının tahsisi ile ilgili istişarelerde bulunduk. Son olarak ziyaretlerimizi, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile tamamladık. Sanayicilerden gelen sorunları bir dosya altında toplayıp Bakan Muş’a ilettik. İletmiş olduğumuz dosyanın da takipçisi olacağız. Ankara’da kurmuş olduğumuz temaslar oldukça faydalı oldu. Bundan sonraki süreçte Ankara ziyaretlerimizi sıklıkla tekrarlayacağız.” dedi.

MECLİS KASIM 2

Denizli sanayisinin ekonomisi ile ilgili meclis üyelerine bir sunum yapan Başkan Kasapoğlu, “Denizli sanayi elektrik tüketiminin Mart ve Haziran aylarında yaptığı en yüksek 193 bin MWh seviyesine göre Eylül ayında yüzde 11 oranında aşağıda seyrettiğini görüyoruz. Denizli’nin Ekim ayı ihracatına baktığımızda ise geçen yıla göre sadece Madencilik sektöründe düşüş yaşanırken diğer tekstil ve konfeksiyon, elektrik- elektronik, demir-demir dışı metaller ve demir çelik ürünleri sektörlerinin ihracat rakamlarında bir artış söz konusu. Hammadde fiyatlarındaki artışların bu rakamlara yansıdığını biliyoruz ancak yine de son aylardaki gerilemelerin, yıl sonuna doğru diğer sektörlerde de ihracatta düşüşü getirebileceğini düşünüyoruz. Denizli istihdamındaki değişime baktığımızda ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,75 oranında bir artış mevcut. Ancak bu istihdam verileri Ağustos ayına ait olduğu için bazı sektörlerde yaşanmakta olan sıkıntıların, istihdama da yansıyacağını; dolayısıyla da önümüzdeki aylarda istihdam rakamlarında bir düşüş olabileceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Meclis Başkanı Konyalıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kasapoğlu, sunumunun ardından meclis üyelerinde gelen soruları yanıtladılar.

Editör: Tahir Aygün