Denizli Haber - DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ve yeni yönetimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı Lisanslı Depoculuk Tesisi İşbirliği kapsamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Tefenlili’ye Meclis Başkanı İbrahim Yayan ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

2-16

“LİSANSLI DEPOCULUK 360 KÖYÜMÜZE DOKUNAN BİR PROJE”

DTB Başkanı Tefenlili ziyarette yaptığı konuşmada tarıma verdikleri desteklerden dolayı Başkan Zolan’a teşekkür ederek,“Denizli’de hep söylediğimiz ama yapamadığımız lisanslı depoculuğu inşallah birlikte başaracağız. Bu konuda bize büyük bir destek verdiniz. Lisanslı depoculuk 360 köyümüze dokunan bir proje ve bunu çok önemsediniz. İnşallah şehrimize, tarımla iştigal eden tüm insanlarımıza hayırlı olur”diye konuştu.

IMG_7561

“ÜRETİCİ EZİLMEYECEK”

DTB Meclis Başkanı İbrahim Yayan; “Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kente yapılacak 2 adet lisanslı depoculuk tesisinin büyük bir proje olduğunu vurgulayarak, “Burada üretici ezilmeyecek. Bu anlayış içerisinde olmanız bizi daha çok mutlu etti. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

IMG_7560

“LİSANSLI DEPOCULUK TESİSİNİ BİTİRMEYİ ALLAH’IM BİZLERE NASİP ETSİN”

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Zolan; “Borsa seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Yeni görevinizden dolayı sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah el ele şehrimize hizmet edeceğiz. Ticaret Borsamız tarım ürünlerinin değerlendirilmesinde, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesinde, üretimin yurtiçinde ve yurtdışında satışında, pazarın sağlıklı oluşmasında bugüne kadar olağanüstü katkı sağladı. Bu katkı artarak devam etsin inşallah. Sizlerle işbirliğinde hayata geçireceğimiz Denizli Merkez ve Çivril ilçemizdeki lisanslı depoculuk tesisini bitirmeyi Allah’ım bizlere nasip etsin” şeklinde konuştu.

IMG_7559

LİSANSLI DEPOCULUK DENİZLİ’YE NELER KAZANDIRACAK

Denizlili çiftçilerin ürünlerinin emniyetli ve sağlıklı koşullarda depolanacağı, ürün arzının sürdürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanması için büyük öneme sahip Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi kapasitesinin 25 bin ton, Çivril Lisanslı Depoculuk Tesisi kapasitesinin ise 20 bin ton olmak üzere toplam kapasitenin 45 bin ton olacağı kaydedildi. Tarım ürünlerinin bilimsel yöntemlerle, sağlıklı bir şekilde, uzun süre depolanmasını sağlayan sistemin Denizli’ye kazandıracakları ise şöyle açıklandı: “Hasat dönemlerinde tarım ürünlerindeki arz yığılması nedeniyle oluşan fiyat düşüşlerinin önüne geçerek çiftçilerin daha çok kazanç elde etmesini sağlayacak. Finansman sıkıntısı çeken çiftçilerin ve ticaretini yapan küçük esnafın lisanslı depolara verdikleri ürünleri karşılığında aldıkları ürün senetleri aracılığıyla bankalardan kredi ve finansman elde etmesini sağlayacak. Tarım ürünleri ticaretinin herkesçe kabul gören standartları belirlenmiş ürünler üzerinden yapılması, kaliteli üretimi teşvik edecek, güvenli bir piyasanın oluşturulmasını sağlayacak.”

IMG_7557IMG_7556IMG_7555

Editör: Tahir Aygün