Denizli Haber - DTO Başkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Denizli ziyaretinde faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi.   

Denizli Ticaret Odası olarak, en kapsamlı ve Denizli’nin en yüksek destek bütçeli, tamamen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli ve Avrupa Birliği’nden 5 milyon Euro hibeli Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Başkan Erdoğan, “Şehrimizde sanayimizin çeşitlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Projemizi, Denizli OSB'de tahsis edilen 1000 metrekarelik kapalı alanda kuracağımız merkezde uygulamaya geçireceğiz. Merkezimizde; uçak, araba, helikopter, drone, yat, kayık ve kano parçaları, kayak takımı ve golf sopasının yanı sıra çalgı aletlerinin kasaları üretilebilecek. Covid-19 salgınıyla değeri daha çok anlaşılan, ameliyathanelerde kullanılan önlükler ile ameliyat masalarında kullanılan tekstil ürünleri gibi tek kullanımlık malzemelerin geliştirilmiş numuneleri üretilebilecek. İnşaatlar için beton ile birleştirilebilen, ağırlığı azaltan, mukavemeti ve mimari kaliteyi artıran tekstil ürünleri dizayn edilebilecek. Otomotiv, medikal, tekstil ve ambalaj sektörlerinde kullanılabilecek ürünlerde, ultrasonik dikiş makinesiyle hava geçirmeyen dikişler yapılabilecek. İtfaiyeciler için güç tutuşur hatta yanmaz kumaşlar tasarlanabilecektir.” dedi.

ERDOĞAN: “TOGG, İHA VE SİHA’LARIN YEDEK PARÇALARINI ÜRETEBİLİRİZ”

Erdoğan, teknik tekstil merkezindeki prototip üretim makineleriyle Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni taçlandırmak istediklerini aktardı. “Gerek yerli otomobilimiz TOGG'un göğüslük, tavan kaplama, koltuk, ön konsol, kaporta, hava filtresi gibi parçalarını, gerekse drone, İHA ve SİHA'larımızın aksam, sarf malzemesi ve yedek parçalarını imal ederek, milli kalkınma hamlemize katkı sunmak istiyoruz.” şeklinde konuşan Erdoğan, KOSGEB desteklerinden faydalanan en güçlü odalardan birisi olduklarını, girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları, Ar-Ge İnovasyon ve tekno yatırım destekleri ile üyelerine 2019 yılında 45 milyon TL destek sağladıklarını belirtti.

ERDOĞAN: YENİLİK MERKEZLERİNDEN BİRİNİN DENİZLİ’DE KURULMASINI İSTİYORUZ

Denizli olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın pilot uygulamalarında yer almayı arzu ettiklerini, böylece sanayi ve üretim altyapılarını daha da geliştirebileceklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “2021 yılında Bakanlığımız koordinasyonunda gerçekleştirilecek yenilik (inovasyon) merkezlerinden birinin Denizli’mizde kurulmasını istiyoruz. Bu sayede imalat sanayi, tarım, gıda, kimya, tekstil ve konfeksiyon gibi sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler üretilebilecek, ortak bir çalışma ve paylaşım ortamı oluşturularak işletmelerimizin daha çok büyümelerine ve daha fazla istihdama yönelmelerine yol açılacaktır. İhracat ve ekonomide ilk 10'da yer alan, örnek girişimciliği ile bilinen Denizli’mize, bu türdeki yeni yatırımlar çok yakışacaktır.”

BAKAN VARANK: MERKEZ, DENİZLİ’DE KURULABİLİR

Bakan Varank, yenilik merkezinin Denizli’de kurulabileceğini ifade ederek, “Kurulacak model fabrika veya yenilik merkezinde, üreticilere yalın üretim konusunda uygulamalı danışmanlık hizmeti verilebilecektir.” dedi. 

Editör: TE Bilişim