DTO’daki Yurtdışı Pazar Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı’na, KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda DTO üyesi ile çalışanı katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “UZMAN KADROLARIMIZLA, GECE GÜNDÜZ DEMEDEN DENİZLİ’MİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantının başında DTO Başkanı Uğur Erdoğan, odalarının yönetim kadroları ve her biri alanında uzmanlaşmış personeliyle, özellikle son birkaç yılda Denizli’de birçok ilke imza attığına dikkat çekti. Başkan Erdoğan, “Denizli tarihinde ilk defa, Avrupa Birliği fonlarından 5 milyon Euro’luk destek sağladık. Bu sayede, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz ile daha nitelikli ve katma değerli tekstil üretimi için Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde üyelerimizin ortak kullanımına açık bir tesis kurup, danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Geçen ay, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna Turagay’la birlikte ilkini İstanbul’da açtığımız, Facebook İstasyon’un ikincisini Denizli’mizde kuracağız. Bu istasyon, firmalarımıza, bilgiye ve müşteriye ulaşmak ile network oluşturmak için fırsatlar sunacak. Burası ayrıca, işletmelerimizin küresel pazara ulaşmalarının da önünü açacak. Gelecek ay, GEKA tarafından desteklenen teknik projemiz kapsamında, Denizli’de ilk defa İngilizce Dış Ticaret Eğitimi’ni gerçekleştireceğiz. Bu yıl ayrıca, TOBB MEYBEM iş birliğiyle, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar ile emlak danışmanlığı alanlarında ki 250’ye yakın üyemize, Mesleki Yeterlilik Belgesi verdik. Tüm bu çalışmaların yanında yeni bir adım daha atıyoruz… KOSGEB İl Müdürümüzle birlikte, sizlere, Yeni Yurtdışı Pazar Desteği Programı’nı açıklayacağız.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “PROJE ÜRETMEK KADAR, DİĞER KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİYLE HAREKET EDEBİLMEK DE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Erdoğan, vatandaşlar ile üyelerinin donanımlı hale gelebilmeleri için kurumlarla iş birliği halinde projeler yürüttüklerini de anlattı. Erdoğan, “İnsanımızı, geleceğe hazırlayacak her türlü çaba, bizim için eşsiz bir servet değerindedir. Girişimciliğe adım atan vatandaşlarımızın, iş kurma aşamasında ihtiyaç duyacakları, danışmanlık ve eğitim ihtiyaçlarını da bünyemizdeki Denizli ABİGEM ile karşılamaya çalışıyoruz… Bu anlamda, işletmemiz Denizli ABİGEM, başta KOBİ’lerin kurumsallaşma, pazarlama, üretim ve markalaşma alanlarında olmak üzere, ihtiyaç duydukları tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. Abigem uzmanlarımız ve idarecilerimizle, yıllık bir takvim de oluşturduk. Bu yıl, birbirini destekleyici farklı konularda 24 eğitim gerçekleştireceğiz. Bunlardan üçü ekimde; içeriklerini internet sitemizden takip edebilir, siz de başvurabilirsiniz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim