Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği (AHİSİAD) Genel Başkanı İbrahim Çam ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özkan Haybat misafir ettiği AHİSİAD heyetinde Ahi Sinan Esnaf, Tüccar ve Sanayiciler Yardımlaşma Derneği (AHİYAD) Başkanı Ali Ordu da yer aldı.

İş dünyasındaki gelişmeler hakkında karşılıklı istişarede bulunulan ziyarette Haybat, Denizli ekonomisi ve Denizli Ticaret Odası hakkında kısaca bilgiler verdi.  Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 15 bin 170 üyesi bulunduğunu ifade eden Haybat, “Odamızın; 100 alt meslek grubunu bünyesinde barındıran 30 ana meslek grubu,172 Meslek Komitesi üyesi, 71 meclis üyesi, 11 kişilik Yönetim Kurulu ve 46 Personeli mevcuttur.” dedi.

Denizli’nin ihracata dönük üretim yapan bir il olduğunu söyleyen Haybat, “İhracatın yaklaşık yüzde 65’i tekstil ve konfeksiyon ürünlerine aittir.Ülkemizden gerçekleştirilen leblebi ihracatının yüzde 75’i Denizli menşeli ürünlerden oluşmaktadır.İhracatta  mermer-traverten,bakır filmaşin,-kablo ve metaller de önemli yer tutmaktadır.” diye konuştu. 

AHİSİAD Başkanı ÇAM isesivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek,AHİSİAD’ın iş dünyasındaki yaşanan sorunlara çözüm olabilmek için Ahilik kültürünü kendisine rehber edindiğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim