Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Erdoğan, yazılı, internet ve görsel medyanın önemine dikkat çekerek, “Basın, yaşamımızın olmazsa olmazıdır. Halkın, doğru ve tarafız habere ulaşmasını sağlayan medya mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, aileleri ile birlikte huzur dolu yıllar diliyorum.” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı için bir mesaj yayınladı. Basın mensuplarının, yoğun emek ve mesai harcanması sonrasında kamuoyunu aydınlattığını dile getiren Başkan Erdoğan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Basında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü dolayısıyla kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, sadece basın sektörünü değil toplumun özgür haber almaya kavuştuğu gündür. Halkın bilinçlenmesi ve doğru bilgiye ulaşması amacıyla çok önemli bir görev ifa eden basın, yaşamımızın olmazsa olmazıdır. Demokrasinin temel unsurları arasında yer alan basın; yazılı, görsel ve son yıllarda da internet mecrasında ışık tutar. Halkın doğru haber almasındaki konumuyla medya, zor şartlar altında gece gündüz demeden mesai gözetmeksizin çalışır. Gündem oluşturması ve bilgilendirmeleriyle, milletin ortak sesidir. Gerçeklerin ortaya çıkarılması, sorgulama yapılabilmesi, kişilerin düşüncelerini ve yaşadıklarını aktarabilmesi için adeta bir kamu görevi üstlenir. Medya mensuplarımızın, bundan sonra da görevlerini en iyi ve en doğru şekilde yerine getireceklerine yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, meslek ve aile hayatlarında başarılar diliyorum.”

  

Editör: TE Bilişim