Fortune 500 Türkiye sıralamasına Denizli’den 9’u DTO üyesi 10 şirket girdi. Yazılı bir açıklamada bulunan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, firmaların sahipleri ile çalışanlarını kutlayarak, başarılarının artarak devam etmesini diledi.

Türkiye’nin en büyük firmaları belli oldu. Fortune Türkiye Dergisi tarafından yıllık yayınlanan, Türkiye’deki en yüksek net ciroya sahip firmaların sıralandığı, bu yıl 12’ncisi hazırlanan Fortune 500 Türkiye listesinde, Denizli’den 9’u DTO üyesi 10 firma yer aldı.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN, BAŞARILI FİRMALARI KUTLADI

Finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye sıralamasına giren Denizlili firmaların Denizli iş dünyasının gurur kaynağı olduğunu söyleyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Firmalarımızın başarısı ve 10 Denizlili firmadan 9’unun Denizli Ticaret Odamızın üyesi olması, camiamızı sevindirdi; bizi de fazlasıyla mutlu etti. Bu firmalarımızın her birinin sahipleri, yöneticileri ile çalışanlarını tek tek kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Onlar, örnek firmalarımız. Dilerim, gelecek yıllarda bu gibi önemli listelerde, şehrimizi temsil edenlerin sayısı hızla artsın. En başta enerji gibi girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanan iş dünyamızın üstündeki yüklerin azaltılması ve girişimci ruhunu şaha kaldıracak teşvik ve desteklerin artırılmasıyla, Denizli’mizin çok daha büyük başarılara imza atacağından en ufak şüphemiz yok. Bu manada Denizli’mize sağlanacak her türlü katkı; yatırım, istihdam, ihracat ve katma değer olarak ülkemize geri dönecektir. Girişimciliği, ihracatı ve istihdamıyla, ülkedeki ilk 10 ekonomiden biri durumundaki Denizli’miz, bu sayede geleceğe de emin adımlarla yürüyecektir.” dedi.

Denizli’den Fortune 500 Türkiye sıralamasına giren 9’u DTO üyesi 10 firma şunlar:

Abalıoğlu Yem Soya ve tekstil sanayi AŞ

Kardemir Haddecilik Sanayi ve Ticaret AŞ

Pamukkale Kablo Sanayi ve Tic. AŞ

Pekdemir Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ltd. Şti.

Kocaer Haddecilik Sanayi ve Ticaret AŞ

AYNES Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ

Seval Kablo Aydınlatma Cihazları İthalat İhracat Sanayi AŞ

Sadık Otomotiv Akaryakıt Ev Aletleri Tic. Ltd. Şti.

Başak Metal Sanayi ve Tic. AŞ

Uzun Otomotiv Akaryakıt Gıda İnşaat Ltd. Şti.

Editör: TE Bilişim