Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, kamu ihalelerinde yüzde 15’lik fiyat avantajı yakalayabilmek için “Yerli Malı Belgesi” alınması gerektiğini söyledi.

Yerli Malı Belgesi sahibi olanlara kamu ihalesine girerken yüzde 15’lik bir avantaj olduğunu söyleyen Başkan Özer, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çeşitli illerde düzenlenen “Yerli Malı Belgesi” ile ilgili tanıtım toplantılarına bizzat iştirak ederek, konuya dikkat çektiğini hatırlattı.

Yerli Malı Belgesi alınmasının rakiplere göre yarışa 15 adım daha önde başlama anlamına geldiğini vurgulayan Özer, “Yerli malı üreterek, kamu alımlarında malımızı yüzde 15 daha pahalı satma şansımız var. Bu çok önemli bir fırsattır. Bundan daha büyük bir teşvik olmaz diye düşünüyorum. Yerli ürün belgesi olan bir ürünün fiyatı yüzde 15 pahalı olsa bile kamu tarafından tercih edilecek olmasını, üyelerimizin çok iyi değerlendirmesini, bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Yerli malının tercih edilmesinin, üretim ve istihdamı da destekleyecek önemli bir unsur olduğunu dile getiren Özer, Yerli Malı Belgesi’nin Denizli Ticaret Odası tarafından verildiğini söyledi.

Başkan Özer, üreticilerin başvuru sırasında “Yerli Malı Belgesi” başvuru dilekçesi ve ekinde şu belgeleri getirmeleri gerektiğini söyledi: “Tüzel kişiler için, üreticiyi temsil ve ilzama yetkili kişi/kişilerin imza sirkülerinin aslı veya noter onaylı sureti, gerçek kişiler için aslı ibraz edilmek kaydıyla kimlik fotokopisi. Üreticiyi veya üreticiyi temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından imzalı taahhütname. (Yerli Katkı Oranı Hesap Cetveli ve hesaplamada baz alınan belgeler. Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavirin ruhsat sureti. Eksperin konusunda uzman olduğunu gösteren belge sureti). Sanayi Sicil Belgesi sureti. Gıda İşletme Kayıt veya Onay Belgesi sureti. Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kayıt belgesi sureti (Örtüaltı Kayıt Sistemi ve benzeri). Müstahsil makbuzu veya fatura sureti. Maden Ruhsatı sureti. Diğer bilgi ve belgeler (kullanılan girdilerin menşei ve benzeri).”

Editör: TE Bilişim