Denizli'de başkanı FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ticaret Odası'na kayyum tehlikesi. Bu tehlikenin nedeni ise TOBB'un yine aynı soruşturma yüzünden başkanı tutuklanan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'na kayyum ataması oldu. TOBB’un DTO için atacağı adım merakla bekleniyor.

DTO’YA DA KAYYUM ATANIR MI?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin’in tutuklanmasıyla birlikte yönetim kurulu toplantısı yapılmaması üzerine TOBB tarafından kayyum ataması yapıldı. TOBB tarafından belirlenen 3 kişilik kayyum heyeti, yarın göreve başlayacak. İsmail Demirkol, Hasan Fehmi Hayırlı ve Emin Bayaslan’dan oluşan kayyum heyetinin ilk olarak oda meclisini toplayacağı yeni bir yönetim kurulu oluşturacağı kaydedildi.

AKILLARA DENİZLİ TİCARET ODASI GELDİ

TOBB’un Şanlıurfa için böyle bir uygulama yapması 19 Ağustos’ta Necdet Özer’in tutuklanması ile hala Yönetim Kurulu Başkanlığının boş kaldığı Denizli Ticaret Odası’nı akıllara getirdi. Özer ile birlikte tutuklanan Habip Yıldız’ın yerine Meclis Başkanı olan Hüseyin Memişoğlu’nun seçildiği odada Özer’in vekaletini de Memişoğlu yapıyor. Tutuklanarak İzmir’e cezaevine gönderilen Özer’in duruşmasının ne zaman olacağı ise bilinmiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Özer ve Denizli Ticaret Odası’nın akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim