Denizli iş dünyasının güçlü aktörleri, şehrin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Denizlili firmalar, İkinci İSO 500’te de boy gösterdi. Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer alan 11 firmamız, Denizli’mizin yüz akı oldu. Her birini, işvereninden idarecisi ve işçisine kadar tek tek kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Denizli, 11 firmasıyla İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın her yıl düzenli olarak yayınladığı Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’ne girdi.

Denizli iş dünyasından 5’i tekstil, 3’ü emaye bakır tel, kablo ve elektrik, 1’i çimento, 1’i hazır beton, 1’i de gıda sektöründen olmak üzere 11 şirketin Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almasının önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, geçen yıla göre firma sayısının 1 artmasının da camiaları adına ikinci bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. DTO Başkanı Erdoğan, “Tüm dünyada yaşanan hızlı gelişmeler ile ekonominin yeniden şekil almasına rağmen, çağın koşullarına ayak uydurarak firmalarımızın bu tür sıralamalarda yer alması önemli bir başarıdır. Onların iyi olduğunu görmek ve bilmek, diğer firmalarımız için de moral ve motivasyon kaynağı olmaktadır. O nedenle, şehrimizin girişimci ruhunu diri tutan bu tür güzel haberlere konu olan firmalarımızın, işvereninden emekçisine kadar her kademesindeki çalışanını kutluyor, başarılarının artarak sürmesini diliyorum.” dedi.

İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer alan Denizlili firmaların isimleri şöyle:

Ozanteks Tekstil San. ve Tic. AŞ

Erikoğlu Emaye Bakır Tel Sanayii AŞ

Küçüker Tekstil San. ve Tic. AŞ

Uğurlular Tekstil San. ve Tic. AŞ

Denizli Çimento Sanayii Tic. AŞ

Kaynak İplik San. ve Tic. AŞ

CMK Kablo Elektrik Sanayi İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.

Seyran Gıda San. ve Tic. AŞ

Çarkıt Kablo San. ve Tic. AŞ

Akça Hazır Beton San. ve Tic. AŞ

Dok-San Denizli Dokuma San. ve Tic. AŞ

Editör: TE Bilişim