TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Aydın’dan bütün KOBİ’lere internetle gelen fırsatları değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, internetin özellikle maliyetleri düşürme ve dünyaya açılarak büyüme anlamında KOBİ’lere büyük imkanlar sunduğunu vurguladı.

 

 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenen “Aydın Ticaret Odası Çağ Atlıyor” (AYTOBİL) projesinin lansmanına katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye’de iş ortamının internet ile hızlanacağını ifade etti. Orta gelir tuzağından kurtulmanın yolunu interneti etkili kullanmak olarak gösteren Hisarcıklıoğlu, “Bizde de artık, bürokrasiyle-evrakla-masrafla uğraşmadan ofisinizden şirketinizle ilgili işleri halledebileceksiniz. Ofisten çıkmadan, bilgisayar ile aynı gün içinde şirket kurabileceksiniz. Odalarımızda artık buna göre hazırlanmalı-yapılanmalı. Aydın Ticaret Odası bu konuda iyi bir adım attı, tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 

 “İNTERNETE KAHVEHANE MUAMELESİ YAPIYORUZ”

Dünya genelinde en çok iki şeyin konuşulduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, bu konuları; ekonomide şehirlerin ön plana çıkması ve internetin ekonominin bel kemiği haline gelmesi olarak açıkladı. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Biz internete gazete gibi televizyon gibi kahvehane muamelesi yapıyoruz. Sadece sosyal medya aracı olarak görüyoruz. Facebook’ta, Twitter’da dünyada en çok kullanıcısı olan ülkeler arasındayız. Onu da maalesef yanlış kullanıyoruz. Herkes birbirine hakaret ediyor. İnternet asıl KOBİ’ler için fırsat; maliyetleri düşürme ve dünyaya açılma aracı. Mesela e-ticareti hep kendi tüketicimize mal satmak için kullandık. Çin ise e-ticareti ihracat için kullanıyor. E-ticaret her KOBİ’nin hipermarkete, süpermarkete, distribütöre, kimseye muhtaç olmadan kendi dükkânını açabilmesidir. E-ticaretin toplam perakende içindeki yeri G20’de yüzde 4, İngiltere’de yüzde 14, Türkiye’de ise sadece yüzde 1.”

 

AYDIN İŞ ADAMLARINA SANAL HİZMET

AYTOBİL Projesi hakkında bligi veren Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Kurmuş olduğumuz teknolojik alt yapıda özellikle, internette üyelerin kapısına kadar hizmet götürülmesi, online belge talebi, aidat ödeme ve borç sorgulama, iş / işçi bul, projemizin öne çıkan unsurlarını oluşturuyor. Ayrıca, mobil uygulamamız ile, sadece üyeleri tarafından değil tüm internet kullanıcıları tarafından, her zaman her yerde ulaşılabilir bir ticaret odası meydana getiriyoruz.” dedi.

 

AYDIN VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA ZİYARET

Toplantı sonrasında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve aralarında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’in de bulunduğu heyet, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.​

Aydın’a önemli yatırımlara imza atmak için gelen Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Vali Erol Ayyıldız, “Bu önemli projelerin ilimize kazandırılmasına vesile olan Sayın Hisarcıklıoğlu ile oda ve borsalarımızın başkanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyareti için Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Başkan Çerçioğlu da, “TOBB olarak Aydın’ın menfaatleri doğrultusunda önemli projelere imza atıyorsunuz. Bu başarılı çalışmaların devamını diliyorum.” diye konuştu.

 

AYDIN SANAYİ ODASI’NA ‘KADIN ÜYE’ ÖVGÜSÜ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.​

Hisarcıklıoğlu’nun AYSO ziyareti, Aydın Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında konuşan Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, kurulduğu günden, bugüne kadar yapılmış olan ve yapmayı planladıkları hizmetler hakkında kısa bilgiler verdi.Hisarcıklıoğlu, Aydın Sanayi Odası’nın, 35 kişilik meclis üyesinden 17’sinin kadın olduğunu ifade ederek, bu sayı ile Türkiye’de kadın meclis üyesi en yüksek odanın Aydın Sanayi Odası olduğunu söyledi.

 

HİSARCIKLIOĞLU AYDIN TİCARET BORSASI’NIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ AÇILIŞINA KATILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın programı kapsamında Aydın Ticaret Borsası tarafından tamamlanan iki eserin açılışını yapıp hazırlanan bir projenin de protokolünü imzaladı. Aydın Ticaret Borsası Salonu’nda Başkan Adnan Bosnalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Vali Erol Ayyıldız, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, AYTO Meclis Başkanı Sefa Yüksel, AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Aydın ve çevre illerden gelen oda ve borsaların başkanlarıyla çok sayıda davetli katıldı.

Törende Aydın Ticaret Borsası tarafından çeşitli, kişi kurum ve kuruluşların destekleri ile 240 günde yaptırılan Bilim ve Sanat Merkezi ile Köşk Gıda Kontrol Laboratuarı’nın açılışı gerçekleştirilip yaklaşık 8 milyon TL tutarında Otistik Çocuklar Özel Eğitim Merkezi’nin yapılması için de protokol imzalandı.

 

AYDIN’IN İLÇE ODALARINA ZİYARET

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ile Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerini ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rifat Hsarcıklıoğlu, “Nazilli’ye ne zaman gelsem moralle dönüyorum. Burası zengin bir ilçe. En büyük zenginliği de birlik ve beraberliği.” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu daha sonra Söke Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Burada Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal ve Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Nejat Sağel ile meclis üyeleri tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler ilçenin sorunlarını istişare imkanı buldu.

Hisarcıklıoğlu’nun Söke’deki ikinci durağı Ticaret Odası oldu. Burada Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya ve Söke Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er’in evsahipliğiyle karşılanan Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak meclis üyelerine eğitim verdiklerini hatırlattı ve bütün Türkiye’deki meclis üyelerinden bu eğitimlere katılımları çağrısında bulundu.

Kuşadası Ticaret Odası’nı da ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile de görüştü. Kuşadası’na gelişinde Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından karşılanan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kuşadası Ticaret Odası’na gitti.

Hisarcıklıoğlu’nun son durağı ise Selçuk Ticaret Odası oldu. Burada Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu veSelçuk Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Dereli tarafından ağırlanan Hisarcıklıoğlu Selçuk’un turizm potansiyeli ve sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Selçuk Ticaret Odası’nı ziyaretinin ardından Efes Havaalanı’ndan özel uçakla Ankara’ya döndü.

Editör: TE Bilişim