Ziyarette, TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, 2. Başkan Emre Sarı, Genel Sekreter İsa İnce, Sayman Üye Ali Yörümez, Yürütme Kurulu Üyeleri Bayram Ali Çoban, Himmet Kaynak ve Hüseyin Altuğ hazır bulundu.  

 

TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, sektörün en büyük sıkıntısının kaçak tur organizasyonları olduğunu söyleyerek, farkında olmadan ya da daha ucuz diye TÜRSAB üyesi olmayan acenta ve kuruluşların düzenlediği belgesiz, kaçak ve denetimsiz organizasyonlarla tura çıkanların herhangi bir olumsuzluk durumunda mağdur olacaklarını belirtti. Belgesiz seyahat acenteliğinin sektörde haksız rekabete yol açtığını vurgulayan Köseoğlu, “Kaçak turlar dolayısıyla hem devlet hem de seyahat acenteleri mağdur olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız bilinçlenmeli ve sadece fiyata bakarak değil, sigortalanmış ve hak iddia edebileceği bir tur organizasyonuna dahil olmalıdır.” dedi.

 

Başkan Necdet Özer, kaçak tur organizasyonları konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek, “Kültür ve turizm amaçlı turlar, mutlaka 'Seyahat Acentası İşletme Belgesi'ne sahip olan TÜRSAB üyesi seyahat acentaları aracılığıyla düzenlenmelidir. Haksız rekabetin önlenmesi ve turların kanunlara uygun olarak yapılması konusunda TÜRSAB’a destek olmaya hazırız.” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim