Karşılıksız çek riskinin azaltılması ve iç piyasada ticaretin daha sağlıklı yapılabilmesi amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile çalışarak geliştirdiği, karekodlu çekin uygulaması 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, karekod uygulamasının çeke eski itibarını yeniden kazandıracağını söyledi.

 Karekodlu çek, ticaret hayatını doğrudan ve olumlu yönde etkileyecek, yeni ve çok önemli finansal ürün olarak lanse edilirken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer “Ticarette vadeli alım-satımlar önemli bir yer tutar. Çünkü reel sektörde sermaye çoğunlukla kıttır ve finansmana erişim de her zaman kolay ve ucuz değildir. Özellikle de vadeli çek, şirketlerimiz için önemli bir finansman kaynağıdır” diye konuştu. Tüm firmalara yeni sistemi kullanmaları çağrısında bulunan Özer, rekabetin arttığını ve artmaya da devam edeceğini dile getirdi.

 ÖZER: KAREKOD ÇEKE İTİBAR KAZANDIRACAKTIR

Karekod uygulamasıyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, karekodun çekin itibarını arttıracağını söyledi. Son yıllarda çekin güvenli bir alışveriş aracı olmaktan uzaklaştığını ifade eden Özer “Yeni uygulamaya geçirilen karekodlu çekle, alışveriş için daha güvenli bir ortam sağlanmış olacaktır. Çekteki kod okutulduğu zaman, o kişinin, geçmişte karşılıksız çekinin olup olmadığı, kredi ödemelerini düzenli yapıp yapmadığı görülebilecektir. Böylece de çekin itibarı artacaktır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim