Denizli Sanayi Odası(DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci,Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar’ın katılımıyla son dönemlerde firmalar hakkında piyasada dolaşan olumsuz düşüncelere son vermek ve çözüm bulmak amacıyla bankacılık sektörünün yöneticileri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Keçeci, banka yöneticilerine, kaynağı ve doğruluğu şüpheli firmalar hakkında olumsuz söylemlere itibar edilmemesi ve firmalar hakkında olumsuz düşüncelere yol açacak müdahalelerde bulunulmamasını gerektiğini söyledi.

 

Denizli ekonomisi hakkında bir sunum yaparak toplantıyı başlatan Keçeci, “Türkiye ekonomisinin özel sektörlerle büyüdüğü bir gerçektir. Biliyorsunuz işletmeler için de itibar çok önemlidir. Bir işletme için doğru olmayan olumsuz bir haber işletmenin itibar kaybına sebebiyet vererek, bu durum bazen işletmenin batmasına kadar giden bir süreci beraberinde getirmektedir. Sizler bankacılık sektörünün yöneticileri olarak, bir işletmemiz ile ilgili olumsuz bir duyum aldığınızda firmadan olan kredi alacağınızı geri çağırmak yerine gelecekte de sizinle çalışacak olan bu işletmelerimize yardımcı olmanızı istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki işletme varlığını devam ettirdiği sürece sizin de müşteriniz olmaya devam edecektir ”dedi.

Biz, bir sivil toplum kuruluşu olarak her iki tarafı da düşünmek zorundayız diyen Keçeci, “Bir işletmenin kapanması demek, sadece bir işletmenin yok olması anlamına gelmiyor. Pek çok kişinin işsiz kalmasına, sizin müşteri kaybetmenize ve ekonomik bağlamda da birçok olumsuzluğu beraberinde getirecektir” diye konuştu.

 

Bankacılık sektör temsilcilerine ekonomideki önemli bir rolü üslendiklerini hatırlatan Keçeci, “İşletmelerin özellikle kredi kullanım tutar ve vadeleri, yatırımların finansmanı ve yönlendirilmesi ile tasarrufun teşvik edilmesi gibi ekonomideki çok önemli bir rol sizin üzerinize düşmekte. İşletme sahiplerini, sizlerin doğru yönlendirmesi gerekiyor. Asılsız söylemler üzerinden hareket ederek firmaların kredilerine yönelik yapacağımız herhangi bir müdahale hem işletmenin kötüye gitmesine hem de sizin müşterinizi kaybetmenize sebebiyet verecektir ” dedi.

Keçeci, konuşmasının ardından banka sektörünün temsilcilerinin de görüşlerini aldı. Bankacılık sektörü temsilcileri, “Zora düşen firma olursa eğer, biz hiç tereddütsüz o firmayı taşımak kredilerini konsolide etmek,  yeni vade ve imkanlar yaratmaya da hazırız. Yeter ki firmalarımız iyi niyetli ve samimi olmakta devam etsin. Bizim de arzumuz kredinin yenilenmesi firmamızın daha uzun vadelerle iş yapması, çalışır olması dileğimizdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştular.

Karşılıklı iyi dileklerin ardından bankacılık sektörü ve Denizli Sanayi Odası olarak koordineli bir şekilde sorunların çözülmesine karar verilerek toplantı sonlandırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim