Yaz aylarının yaklaşmasıyla düğün hazırlıkları da hızlanıyor. Uzman Seyahat Analistleri, balayı çiftlerine birbirinden güzel ve keyifli yurt içi ve yurt dışı tatil rotalarını öneriyor.

Online alışveriş ve tavsiye platformları her alanda olduğu gibi düğün hazırlıkları konusunda da giderek daha çok rağbet görür hale geliyor. Ev alışverişinden düğün organizasyonuna kadar geniş bir yelpazedeki ihtiyaçları için online hizmet platformlarından faydalanan çiftlerin, balayı tatilleri seçimlerinde de en büyük yardımcıları online seyahat siteleri oluyor. Seyahat Analistleri, balayı çiftlerine birbirinden güzel ve keyifli yurt içi ve yurt dışı tatil rotalarını öneriyor. 

Yurt Dışında Vizesiz Tatilin En Gözde Noktaları

Vize sıkıntısı olmadan yurt dışında tatil yapmak isteyen balayı çiftlerine birbirinden keyifli rotalar öneriyor. Denizin üzerindeki bungalov odalarıyla, harika deniziyle, egzotik meyveleriyle balayının en romantik adreslerinden biri olan Maldivler, doğası ve deniziyle egzotik bir balayı vadeden Seyşeller, halk dansları, egzotik meyveleri ve pırıl pırıl deniziyle Dominik Cumhuriyeti, Hacıbayramoğlu’nun listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Hem başkent Bangkok hem Phuket adasını içerebilecek karma bir tatille hem kültür hem deniz tatili imkanı sunan Tayland ile Barbados’un fosforik denizi ve Karadağ’ın doğal güzellikleri de balayı çiftlerine tavsiye ediliyor.

Avrupa’dan vazgeçemeyen ve vize konusunda daha esnek olan çiftlere ise balayı tatillerinin en popüler noktalarından İtalya ve Yunanistan’ı öneriyor. Hemen her şehri adeta bir açık hava müzesi olan İtalya, dileyene şehir turları dileyene Capri Adası, Sardinya Adası ve Como Gölü ile deniz tatili vadediyor. Yunanistan’ın meşhur Mikanos, Santorini, Kos, Rodos, Girit, Sakız Adası gibi adalarına alternatif olarak çok kişi tarafından bilinmeyen Haldiki yarım adası ve Kefalonya’yı önerileri arasına ekleyen analistler, bu adalara uçak seferleri yanında çeşitli limanlarımızdan feribotlarla da ulaşılabileceğini hatırlatıyor.

Yurt İçi Tatilin Gözde Noktaları

Uzaklara gitmeyip ülkemizdeki balayı seçeneklerini değerlendirmek isteyen çiftler, Antalya’yı ilk sırada tercih edebilir. Özellikle Belek’te oldukça konforlu ve kişiye özel havuz, jakuzi gibi imkanların bulunduğu otellerin var olduğunu hatırlatan seyahat analistleri, deniz, güneş, yeme içme ve konforlu bir ortam arayanlara Side, Kemer ve Alanya’yı da öneriyor. Ege’de kalabalıktan uzak ve sakin bir tatil düşleyenlerin ise Alaçatı, Çeşme ve Ilıca’yı radarına alabileceğini, gündüzleri plajların geceleri ise partilerin keyfini çıkarabilecek balayı çiftlerinin, ister butik ister 5 yıldızlı otellerde konforlu bir tatil geçirebileceğini belirtiyor.

Editör: TE Bilişim