Mutlu düğün günü geldiğinde, kuaförde zaman harcayanın sadece gelin olduğu düşünülür ama işin aslı öyle değildir. Damadın da, gelinin hazırlığı kadar uzun sürmese de, bir hazırlık süreci bulunur.

Eskiden klasik bir adet olarak damat evinde yapılan damat tıraşı, artık kuaförlerde yapılmaktadır. Burada yapılan aslında sadece sakal tıraşından ibaret değildir, saç tıraşı, sakal tıraşı ve kısa bir yüz bakımını kapsar.

DAMAT TRAŞINI 2 GÜN UYGULUYORUZ

Yılların tecrübesi ve araştırmaları ile kendini geliştiren ve işini özenle yapan Berber İbrahim Özdemir, işin püf noktalarına değindi.

İbrahim Özdemir, “Erkeklerde saç tipleri düz saç, kıvırcık saç, dalgalı saç olmak üzere üçe ayrılır. Eğer saç dalgalı ve kıvırcık ise, istenilen saç modeli de aynı şekilde kalacaksa, bunlar hafifçe kurutularak, köpük ve jöle saça yayılarak şekil verilebilir. Düz saçlar, istenirse ıslak istenirse kuru şekilde olabilir. Bu saçlarda da şekiller kurutma makinesiyle de, jöleyle de verilebilir. Düğünlerde ise hayatının en güzel anında gelinlerin gösterdiği hassasiyeti damatlarımızda göstermektedir. Bizde bu uygulamada bize düşen görevimizi yerine getirerek damada 2 gün boyunca uyguluyoruz” dedi.

DAMAT TRAŞINDA YAPILAN UYGULAMALAR

Öncelikle saçı, kendisine yakışan, tarzına uygun bir stilde kesilen damadın sakal tıraşına sıra gelir. Daha önceleri sakallı damat düşünülemez, damat olan her erkeğe mutlaka sinekkaydı tıraş yapılırken, günümüzde bu adet değişmiş, sakallı, hatta günümüz modasına uygun uzun sakallı damatlar da kendi düğünlerinde boy gösterir olmuştur. Bu şekilde uzun sakal kullanan damatların sakalı ve bıyığı düzeltilir. Gece boyunca dağılmayacak şekilde sabitlenir. Sakalı tercih etmeyen damatların ise sinekkaydı, klasik olarak, köpürtülmüş sabun ve ustura ile yapılır.

Tıraşı yapılmış yüz, önce sıcak, sonra soğuk suyla yıkanıp cildin canlanması sağlandıktan sonra, cilde uygun balsam veya kremle bir yüz masajı yapılarak, günün stresiyle gergin olan damadın rahatlaması sağlanır.

DAMAT SAĞDIÇ KOL KOLA

Çoğunlukla bu esnada, damadın düğün günü sağ kolu görevini gören sağdıcın da tıraşı yapılır. Bu, hem damadın bir yakınıyla birlikte olarak rahatlaması, hem de aniden gerekebilecek sağdıcın damadın yanında bulunması için yapılır.

Tüm tıraşı ve bakımı yapılan damat, gecenin mutlu atmosferine, en yakışıklı haliyle iştirak etmeye hazırdır.

BERBER İBRAHİME ULAŞMAK İÇİN

ADRES: Bayramyeri Birlik Çarşısı No:6

TELEFON: 0 535 360 87 48

Editör: TE Bilişim