Darbe girişimin sonrasında alınan ilk OHAL kararnamesi yürürlüğe girdi.Kamuya yeni kadro alımı yetkisi verildi.Alım için sayı sınırlaması da getirilmezken  görevine son verilenler artık devlet memuru olamayacaklar.

FETÖ ile ilişkisi bulunan kamu çalışanlarına görevden el çektirilmesi bütün kurumlarda devam ediyor. Bu temizlik sürecinde kamuda  eleman boşluğu olmaması için gerekli tedbirlerin alınack.Bununla ilgili yasal altyapı da hazırlandı. Darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararının ilk kararnamesi de yürürlüğe girdi. Bu kararnamede kamu çalışanlarıyla ilgili önemli düzenlemeler yer aldı. Buna göre görevine son verilen kamu çalışanlarının bir daha kamu hizmetlerinde yer almalarının önüne geçildi. Örgüt ile bağı olanlar sadece kamu kuruluşlarında değil özel güvenlik şirketlerinde de kurucu, ortak ya da çalışan olamayacak.

ÖNCELİK MİLLİ EĞİTİM'DE

İlk atamaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor. Özellikle okulların açılmasından önce ağustos ayında 20 binden fazla öğretmen alımı yapılacak. Bu öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılında görevlerine başlayacak.

Editör: TE Bilişim