Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyonu doğrultusunda hazırladığı “2023 Eğitim Vizyonu” bilgilendirme toplantısı Çivril İlçesinde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği yaptı.

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu değerlendirme toplantısında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürleri Mustafa Vural, Erdinç Akkaya, Ramazan Yılmaz, Süleyman Ekici ile Çivril, Çal ve Bekilli İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürleri hazır bulundu.

2023 Eğitim Vizyonu toplantısının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Sayın Bakanımızın il milli eğitim müdürleri düzeyinde yaptığı toplantıda 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi doğrultusunda yapılacaklar hakkında bizzat kendisi bilgilendirmelerde bulundu. Günümüzde her geçen gün nüfus artıyor, teknoloji ve bilgi çağı gelişiyor. 21. Yüzyılda baş döndüren teknoloji ve bilgi çağı içerisinde ne yapmamız gerektiği Sayın Bakanımız bir plan ve program içerisinde bizlerle paylaştı. Bize gösterdiği yol haritası çalışmak daha fazla çalışmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 5-6 yıldır 2023 kavramını telaffuz etmekteyiz. 2023 Türkiye’sinde bize düşen görev çocuklarımızı 21. Yüzyıla ayak uydurmuş eğitim kurumlarımızda vizyonumuz doğrultusunda çalışmalar yaparak, bilgili, donanımlı, ahlaklı, edepli bir şekilde en üst seviyelere getirerek yetiştirmektir. 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan 18 temanın altını dolduracak olan siz eğitim yöneticilerisiniz.

İlimizde 1117 okul ve kurumumuz var. Bunlarında 789 tanesi okuldur. Okullarımızın her birini nitelik ve nicelik anlamında üst standartlara ulaştıracağız. İlçelerimize gittiğimizde okulları ziyaret ediyorum. Çivril’de de ziyaretlerde bulundum. Sayın Bakanımızda yurdun dört bir tarafında illere ziyaretlerde bulunuyor. İlimize yapacak olduğu ziyarette de ilimizin eğitim durumunu yakında görecektir. Eğitim yöneticileri olarak Sayın Bakanımızın 2023 Eğitim Vizyonu belgesine dört elle sarılarak ve inanarak ilerlememiz gerekiyor.

Kendimizi başka illerle kıyaslamıyoruz. Kıyaslamayı kendimizle ve kendi içimizde yapmalıyız. İlimizde oluşturduğumuz eğitim ortamlarının içeriğini ve niteliğini tartmalıyız. LGS ve YKS’de ikincilik elde ederek büyük başarılara imza attık. Bu başarının mimarları siz eğitim yöneticileri ve öğretmenlerimizdir.

Örflerimiz, adetlerimiz, yaşadığımız vatanımızı sevmek ve korumak en büyük değerlerimizdir. Okulda eğitim gören bir öğrencinin oturduğu sırasını koruması ve gelecek nesillere sağlam ve temiz olarak aktarması da bir değerdir. Tüm bunları çocuklarımıza aşılamalıyız.

Sayın Bakanımızın 2023 Eğitim Vizyonunun temel amacının “Çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı ve kültürüne duyarlı nitelikli ve ahlaklı çocuklar yetiştirmektir” şeklinde tanımlamaktadır. Özünde bu yatmaktadır. İnsan odaklı bir eğitim-öğretimi amaçlamaktadır. Eğitimi bir ekosistem olarak gören ve bu ekosistemin tüm alt bileşenlerini eş zamanlı tasarlayan ve hedefleyen bir yöntemdir. Öğrenci, Veli, Öğretmen ve Okul 2023 Vizyon Belgesinin dört temel unsurudur” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri 2023 Eğitim Vizyonu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim