Denizli Haber - Geçtiğimiz yıl yapılan idareci atamalarında İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’na gelen okul müdürü hakkında okul bahçesine yaptırdığı ‘oto yıkama atölyesi’ ile ilgili yolsuzluk iddialarıyla soruşturma açıldı.

haberdenizli.com’un haberine göre; İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü H.E engellilerin çalışmasına uygun olmayan, ciddi tehlikeler doğurabilecek bu atölyeyi çalıştırabilmek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü üzerinden engellilerin eğitimiyle ilgisi olmayan; ‘Ön düzen ve balans ayarlayıcısı’ ve ‘Otomotiv Fren Bakımı ve Onarıcısı’ kursları açtırdı. Bu kurslarda kursun adının başka yapılan işin başka olduğu, Pazar günü açık görünen kursa öğretmen ve öğrencilerin katılmadığı, bu konuyla ilgili Halk Eğitim Müdürlüğü’nden yetkilinin tutanak tuttuğu belirtildi.

Birçok basınçlı su makinesi, hava tabancası ve kimyasalların bulunduğu atölyenin duvarlarında "Engellilerin kullanması yasaktır" ibareleri yazmasına rağmen engellilerin, hiç bir koruyucu kıyafet olmadan, çalıştırılarak can güvenliklerinin tehlikeye atıldığı ileri sürülüyor.

İddialar bununla da sınırlı kalmadı. Okul Müdürünün oto yıkama atölyesinin yanı sıra çiçek ve yumurta üretiminden elde edilen gelirleri usulsüz olarak topladığı ve bu paraları usulsüz kullandığı gerekçesiyle de soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yapılan incelemelerde, oto yıkama atölyesi ile ilgili makbuz ve kayıp para olduğunun tespit edildiği ileri sürüldü.

Okul Müdürü, hakkındaki soruşturma halen devam ederken görevini de sürdürüyor.

kaynak: haberdenizli.com

Editör: TE Bilişim