Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında Denizli’de anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve okul sütü dağıtımına başlandı.

PAMUKKALEHABER

Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulunda öğrencilere süt dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  Şube Müdürü Mustafa Vural, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç katıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı'nın altıncı yılında, ilimizde 405 okulda yaklaşık 65 bin 400 öğrenciye ücretsiz süt dağıtılıyor. 

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak Okul Sütü Programı kapsamında, anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda Türk Gıda Kodeksi' ne uygun ambalajlı, 200 ml. sade, yağlı, UHT kutu sütler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtılacak. Okullarda salı ve perşembe günleri ise  üzüm dağıtımı gerçekleştirileceğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “2011-2012 Eğitim Öğretim yılında ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak için başlatılan okul sütü programı 6 yıldan bu yana başarıyla devam ediyor. Öğrenci ve veliler programdan memnun olduklarını dile getirmekte ve program daha da geliştirilerek devam edilmesi istenmektedir” dedi. 

“Beslenme de hayatımızın diğer alanlarında olduğu gibi biraz özen, denge ve düzen istemektedir. Bu kazanım hem bizim sağlıklı olmamızı hem de hayatta başarılı olmamızı beraberinde getirecektir. Çocuklarda doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması geleceğimiz için en büyük gerekliliktir” diyen Oğuz, okul sütü projesi ile öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması, zihinsel ve fiziksel olarak gelişimlerinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı. 

Editör: TE Bilişim