Denizli’de öğretmenlerin okulların açılmasından önce her sene aldıkları eğitim bu yıl da korona virüs tehlikesine rağmen devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında öğretmenler seminerlere katılım sağlarken, Denizli’de bir öğretmenin korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine seminer durduruldu. Seminerin yarıda kesilmesine yol açan pozitif vaka öğretmenlerin çoğunu da kaygılandırdı. 


EĞİTİM İŞ SEMİNERLERİN İPTALİNİ İSTEDİ
Denizli’de endişe yaratan korona vakaları için Eğitim İş Denizli Şubesi harekete geçti. Konuyla ilgili Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan “Öğretmenlerimiz görevini yapmak istiyorlar, okullar açılsın istiyorlar ancak sağlıklarının güvende olmasını istiyorlar. Hijyen koşullarının sağlanmasını istiyorlar. Denizli İl genelinde aldığımız bilgi ve haberlere göre birkaç okulda ve işyerinde görülen pozitif test vakaları eğitim emekçilerini kaygılandırmaktadır.

Uzaktan eğitimle bu işin yürümeyeceğini bizim kadar Sn Milli Eğitim Bakanı da biliyor. EBA yayın ağı ne kadar gelişirse gelişsin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kazanım ve davranışların tam olarak sağlanması mümkün değildir. Sınıfta yüz yüze motive edemediğimiz, davranış kazandırmakta zorlandığımız bir öğrenciye, uzaktan eğitimle başarı sağlamak daha zordur. Bu eğitimler, rehberlik çalışması işlevini görmektedir.” dedi.


Ayrıca önerilen talepleri için ek bütçe oluşturulmasını talep eden Eğitim İş Denizli Şubesiokullarda eğitim koşullarının sağlanmasını, gerekli önlemlerin alınmasını ve sağlıklı örgün eğitim koşullarının oluşturulması gerektiğini söyledi. 


Eğitim İş Denizli Şubesi Vali yardımcısı Hakkı Ünal ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile konuyu görüşerek seminerlerin bundan sonraki kısmının iptal edilmesini talep etti. Talebini yazılı olarak da Denizli Valiliği’ne ileten Eğitim İş “Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir” dedi.

Editör: TE Bilişim