Pamukkale Üniversitesi öğrencileri 15. Uluslararası Mutfak ve Gastronomi Günleri yarışmasında bir altın ve 2 gümüş madalya kazandı. Başarılı ekip, en iyi balık dalında altın madalya aldı.

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu, İstanbul’da yapılan 15. Uluslararası Mutfak ve Gastronomi Günleri’ne katıldı. 15 ülkeden 4 bin kişinin farklı mutfaklarda mücadele ettiği yarışmada Pamukkale Üniversitesi “En İyi Üniversite” kategorisinde gümüş madalya, balık kategorisinde altın madalya ve makarna kategorisinde ise gümüş madalya elde etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yağcı ve madalya kazanan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı makamında ziyaret ettiler. Turizm Fakültesi’nin katıldığı her yarışmada önemli başarılar elde ettiğini belirten Rektör Bağ, bu yılda geleneğin bozulmadığını ve madalyalarla döndüklerini söyledi. Topluluk üyelerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yağcı’ya şilt takdim ederken, öğrencilere ise hediyeler verdi.

 

Editör: TE Bilişim