Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi ‘Genişletilmiş İl Divan’ toplantısında konuşan Şube Başkanı Kazım Tefçi, toplantıya yoğun bir katılım gösteren üyelerine,'sizinle güçlüyüz sizin için güçlüyüz' dedi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi ‘Genişletilmiş İl Divan’ toplantısını Özel Vildan Kolejinde kahvaltılı olarak yaptı.

Toplantıya Yönetim Kurulu üyeleri,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, İlçe Temsilcileri, Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşyeri temsilcileri ve üyeler olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı.

Genişletilmiş il divan toplantısı Kurucu Lider Merhum Mehmet Akif İnan’ın vefatının Sene-i Devriyesi olması nedeniyle Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra ‘Eğitim-Bir-Sen’ tanıtım filmi izletildi.

Tanıtım filminin bitmesiyle birlikte Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi konuşmasını yaptı. Tefçi konuşmasına, Kurucu Lider Mehmet Akif İnan ve ahirete göç etmiş dava arkadaşlarına Allahtan rahmet dileyerek başladı. Tefçi; ‘ Bu güne kadar Denizli Şubesine Başkanlık yapmış olan Halit Ortaköy, Mehmet Baysal, Ahmet Sert, bugün Genel Başkan Yardımcımız olan Şükrü Kolukısa ve yönetim kurullarında görev almış ağabeylerimize, kardeşlerimize, dostlarımıza ve dava arkadaşlarımıza yapmış oldukları katkılardan ve emeklerinden dolayı yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ederim. Sendikamızın ilkelerinin başında olan güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak için çıkmış olduğumuz bu kutsal yolda bu salonun hınca hınç dolu olması bizlere düşen sorumluluğu bir kat daha arttırmıştır. Yeni bir yılın başında sizlerden almış olduğumuz güçle ve sendikal duruşumuzla mazlumun ve mağdurun güçlü sesi olmaya devam edeceğiz.

Sendikal mücadelemizle elde ettiğimiz en önemli kazanımlarımızdan olan nöbete ücret, 2005’ten sonra göreve başlayan memurlar için 1 derece verilmesi, 2016 yılı için %6+5 zam, sınav ücretlerinin bürüt 141 TL ye yükseltilmesi gibi toplamda 213 kazanım, Sendikamızın üçüncü toplu sözleşme sürecini bu güne kadar yapılan en kazançlı toplu sözleşmesi olarak tarihe not düşürmüştür. 15 Ocakta memurlar bu sürecin ne kadar kazançlı olduğunu göreceklerdir. 

657 Sayılı Devlet memurları kanunu bu güne kadar birçok kez değişmiştir bu kanun tartışılabilir, fakat iş güvencesi sendikamızın kırmızıçizgisidir ve bundan asla taviz vermeyeceğiz.

80 Darbesi Yönetmeliğine karşı Serbest kıyafet eylemimiz Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda kararlılıkla devam edecektir. Öğretmenliğin dar bir kalıba sığdırılarak tarif edilmesi, öğretmenlere en büyük hakarettir.

Sendikamız 28 Şubat sürecinden bu güne kadar memleketimize yapılan operasyonlara karşı dalgakıran olan, ön alan ön açan, yol alan yol açan olma özelliğini kararlılıkla devam ettirecektir.

Tefçi solunu hınca hınç dolduran üyelere katılımlarından dolayı teşekkürlerini şöyle ifade etti;  ‘Şahsım ve yönetim kurulu üyeleri adına teşekkür eder sizinle güçlüyüz sizin için güçlüyüz’. diyerek sözlerini bitirdi.

 

Editör: TE Bilişim