Öğrencilerin okul dışı ortamlardaki matematiği fark etmelerini sağlamak, matematik öğrenmeye yönelik merak uyandırmak amacıyla yola çıkan TÜBİTAK 4004 kapsamında desteklenen ‘Her Yer Matematik’ projesi etkinlikleri bir hafta süreyle Pamukkale Üniversitesi başta olmak üzere Denizli’nin çeşitli merkezlerinde gerçekleştirildi.

Projeye kabul edilen öğrenciler etkinlik merkezi olan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Sınıfının yanı sıra, Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Merkez Yerleşkesinde yer alan Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi ile Denizli Merkezefendi Belediyesi Kütüphanesi, Çamlık mesire alanı ve Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliyesi bahçesi gibi çeşitli alanlarda gerçekleşen matematik etkinliklerine katıldılar. Etkinliklerde öğrencilerin, öğrenim sürecinin neredeyse tüm basamaklarında öğrencilerin karşısına çıkan matematiğin aslında hayatın her alanında karşılaşıldığını deneyimlemesi sağlandı. Okul dışı ortamlarda gerçekleşen bu matematik öğrenme etkinliklerine farklı üniversitelerden eğitmenler de liderlik ettiler.

Etkinlikler öğrencilerin hafta boyunca yaptıkları ürünlerden oluşan proje sergisi ve öğrencilere katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için: https://www.pau.edu.tr/heryermatematik/tr

Editör: TE Bilişim