Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü tarafından beş gün boyunca sürecek olan Ar-Ge İnovasyon Kampı, 8 üniversiteden gelen öğrencilerin katılımı ile başladı.
 

PAMUKKALEHABER

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Ar-Ge İnovasyon Kampı başladı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen açılış programına, Vali Ahmet Altıparmak, KYK Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Semin Fenkçi, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
“BİR İNSAN ÜÇ HALİNE DİKKAT ETMELİ”
Öğrencilere Türkiye ve Dünya’da başarılı işadamlarının tecrübelerinden örnekler veren Vali Ahmet Altıparmak, bir insanın 3 haline dikkat etmesi  gerektiğinin altını çizdi.  15 Temmuza da değinen Vali Altıparmak, “Sizler, bizler ve geleceğimiz için önem arz eden, hakikaten çok önemli hususlar var. Bunları özellikle bu yaşınızda yaşadınız, bizler daha farklı şeyler yaşadık. Bir insanın 3 haline dikkat etmesi lazım. Bunlardan birincisi fiziki sağlığı, ikincisi ruh dünyası ve üçüncüsü zihin dünyası. Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu ruh dünyamız. Ülkemizde 15 Temmuzu hepimiz yaşadık. O gece Allah’ın milletin kalbinden korkuyu sildiği gündür" dedi.

O gün, Cumhurbaşkanının çağrısıüzerine ister gazinoda olsun, ister herhangi bir kafeteryada olsun, ister camide olsun, ister başka yerde dinleniyor olsun  herkes sokağa fırladığını belirten Vali Altıparmak, "Hakikaten kalplerde korku kalmadı. Tankın altına giriyor, kalkıyor bir daha giriyor. Bugün aynı soruyu sorun şahsa, girmesi mümkün mü, ‘değil’ ama o gün girdi. Benim de sizler gibi üç tane kızım var, sizlerin yaşında. O gün bir tanesi Eskişehir’de, bir tanesi Ankara’da gece bayrağı eline almış, çıkmış sokağa. Gece 01.30-02.00 gibi anneleri aradı, ‘çocuklar tek başlarına dışarı çıkmışlar, ne olur bir an önce haber ver, gelsinler’ dedi. Hanım, bugün kader günü, ben neredeyim, dönecek gibi görünmüyorum deyip helalleştik ayrıldık” diye konuştu.

Daha sonra Türkiye’de Ar-Ge İnovasyon Süreci ve Yenilikler konusuyla Gökhan Yücel sunumunu gerçekleştirdi. 5 gün sürecek kampta Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Sakarya ve Düzce’de okuyan üniversite öğrencileri yer alacak. Öğrenciler kamp boyunca spor, eğitim ve inovasyon gibi konular işlenecek, tarihi ve kültürel mekanlar gezilerek öğrencilerin kenti tanımasına imkan sağlanacak.
 

Editör: TE Bilişim