Yaklaşık 1 milyon ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin merakla beklediği LGS sonuçları MEB tarafından açıklandı. Adaylar LGS sonuçlarını MEB’in internet sitesinden öğrenebilir. Adrese dayalı yerleştirmede kullanılacak kılavuz ve eğitim bölgeleri ise henüz yayınlanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran’da düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını açıkladı. Sınava katılan yaklaşık 1 milyon aday kaç puan aldığını www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenebilir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adrese dayalı yerleştirmede kullanılacak eğitim bölgeleri ve tercih kılavuzu ise henüz açıklanmadı. LGS’ye katılmayan adaylar, hangi okulları tercih edebileceğini öğrenebilmek için MEB’in açıklayacağı kılavuzu bekleyecek.

LGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

LGS’ye yaklaşık 1 milyon öğrenci katılmıştı. Öğrenciler aldıkları puanlara göre Türkiye genelinde 1.367 okuldaki 126 bin 510 kontenjana sınavla yerleşecek. LGS’ye katılanların bir kısmı ise sınavla öğrenci alan özel okullara kayıt yaptıracak.

MEB: KILAVUZ DAHA SONRA YAYINLANACAK
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, LGS sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuç sayfasından merkezi sınav puanlarını ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimlerini öğrenebilecekler.

Editör: TE Bilişim