Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde en fazla oyu olan Başkanı İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Alpaslan Burkay Bal mazbatasını aldı. 

PAMUKKALEHABER
“Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” çerçevesinde Cumhuriyetin demokrasiyle güçlendirilmesi, öğrencilerin yerleşik bir demokrasi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşturulması amacıyla yapılan İl Öğrenci Meclisi başkanlık seçimleri geçtiğimiz hafta yapıldı. Seçimde en fazla oyu alan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Alpaslan Burkay Bal mazbatasını Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’dan alarak görevine başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen mazbata törenine öğrencilerin eğitim-öğretiminin yanında geleceğe hazırlanmasında bu tür projelerin önemine değinen Oğuz “Çocuklarımız şimdiden seçme ve seçilme bilincini kazanıyorlar. Onları her alanda bir üst öğrenime ve hayata hazırlamak için çalışıyoruz. Öğrencimize il öğrenci meclisi başkanlarından oluşan Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlığı seçimlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Müdür Oğuz konuşmasının ardından il öğrenci meclis başkanına mazbatasını verdi.

Editör: TE Bilişim