Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme kılavuzunun yayınlanması ile birlikte yerleştirme takvimi de belli oldu. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de ortaokullardan mezun olan öğrenciler 02-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirecekler.

Ortaöğretim kurumları tercih işlemlerinde tereddütlere meydan vermemek ve tercih kılavuzu işlemleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Pamukkale Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürleri Mustafa Vural, Şaban Altınsuyu, 19 ilçe milli eğitim müdürü ve Pamukkale ile Merkezefendi okul müdürleri katıldı.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sisteminin tamamen değiştirilmesi sonucu ilk defa uygulanacak olmasından dolayı önemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “2018-2019 eğitim-öğretim yılında lise birinci sınıfa başlayacak öğrencilerimizin yerleştirilme işlemleri ilk defa uygulanacak.. Velilerimizi ve öğrencilerimizi işlemlerle ilgili sağlıklı bir bilgilendirme yaparak en iyi şekilde yönlendirme yapmak istiyoruz. Yeni sistem bakanlığımız tarafından tüm yönleri ile eksiksiz bir şekilde tasarlandı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca çalışmalar bakanlığımızca yapılarak eğitimleri verildi. Amacımız tercih dönemi boyunca sınava giren yaklaşık 11.000 öğrencimizi istekleri doğrultusunda ortaöğretim kurumlarına yerleşmelerini sağlamaktır.” dedi.

Toplantının devamında 2017-2018 eğitim öğretim yılında göstermiş oldukları üstün gayretlerden dolayı ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürlerine teşekkür eden Müdür Oğuz “Yeni eğitim öğretim yılında tam gün eğitime geçiş çalışmalarına hız vereceğiz. Denizli olarak son yapılan merkezi sınavda Türkiye Ortalamasının çok çok üstünde yer almıştır.

Eğitimde Değerler Eğitimi Programı çalışmalarımız yeni eğitim öğretim yılında da anaokullarından tutun da tüm ortaöğretim kurumlarımıza kadar devam edecektir. Geleceğimizi değerlerimizle yetiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda geçmiş yıllardan beri süre gelen Başarıyı İzleme projemizde okullarımızda devam ediyor. Yapmış olduğumuz bu önemli iki çalışma yukarıda bahsettiğimiz başarılara büyük katkı sağlamaktadır. Teknoloji Bağımlılığı çağımızın vebasıdır. Yarınlarımızı bugünün çocuklarıdır. Bunu önlemek ve çaresini bulmamız gerekiyor.

Eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte okullarımızda onarım ve tadilat çalışmalarına hız kazandırdık. 01 Eylül 2018 tarihi itibarı ile okullarımız her şeyi ile eğitim öğretim yılına hazır olacak ve 17 Eylül 2018 tarihinde kapılarını öğrencilerimize açacaktır. Bakanlığımız tarafından müfredatımıza günün şartlarına cevap verir doğrultuda dinamik bir yapı kazandırıldı. 1112 okul ve kurumumuzla bir aile ortamı içerisinde çalışmaktayız. Hafta sonu yapılacak üniversite sınavlarında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim