Otuz farklı ülkede temsilcilikleri bulunan, kâr amacı gütmeyen Destination Imagination’ın 2020 Türkiye Ulusal Turnuvası’na Türkiye’nin seçkin okullarından binlerce öğrenci katıldı. Özel PEV Okulları da uzun soluklu bir çalışma sürecinin ardından 7 takımı ile farklı kategorilerden turnuvaya katıldı ve her yıl olduğu gibi bu yıl da derecelerle döndü.

Özel PEV Okulları takımlarından PEV-er Rangers, Teknik kategoride Türkiye 1.si olarak büyük bir başarı elde etti. DIatro takımı Güzel Sanatlar kategorisinde Türkiye 3.lüğünün yanı sıra Da Vinci Yaratıcılık Ödülü’ne layık görüldü ve iki takım da Amerika’da gerçekleşecek olan Global Final’e katılmaya hak kazandı. Lise takımı Wing Of The Avian ise Bilimsel kategoride Renaissance Yaratıcılık Ödülü’nü kazandı. Etkinliğe katılan diğer tüm takımlar da kendi kategorilerinde güzel sonuçlara imza attılar.

Bilim, teknik, mühendislik, matematik, güzel sanatlar ve doğaçlama alanlarında yaratıcılıklarını kullanarak problemleri çözme konusunda iletişim becerilerini kanıtlayan PEV Okulları öğrencileri; organizasyonda turnuvaların yanı sıra gün boyunca öğretmenleri ile birlikte çeşitli oyun ve etkinliklere katılarak çok keyifli saatler geçirdiler.

Editör: TE Bilişim