Fen eğitimini disiplinlerarası bir yaklaşımla öğrenciler için daha anlamlı hale getirmeyi amaçlayan ERASMUS Plus KA201 programı kapsamında yürütülen “Let’s STEM it” projesi çalışmaları hız kazandı. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ayşe Savran Gencer, Doç. Dr. Zeha Yakar, Dr. Öğr. Üyesi Gül Hanım Boran ve Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Karakaş tarafından yürütülmekte olan projeye Slovenya’dan yeni bir üniversite katıldı. Projenin yeni ortağı Ljubljana Üniversitesi’nden gelen Doç. Dr. Stanislav Avsec ve Doç. Dr. David Rihtarsic ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. Daha sonra konuklar Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, STEM aktivitelerinde ortak kurumların rol ve sorumlulukları ve çalışma programları konuşuldu. Pamukkale Üniversitesi ekibi STEM eğitiminin teorik çerçevesi kapsamında: disiplinlerin entegrasyonu ve bütünleşik STEM eğitimi, STEM eğitim modelleri, STEM eğitiminde STEM okuryazarlığı ve düşünme becerileri, STEM eğitimi bağlamında bilimin doğası, STEM eğitiminde argümantasyon, STEM ünitelerinin / ders planının tasarlanması ve STEM eğitiminde yenilikçi değerlendirme yöntemleri konularında öğretmenlere bilgi ve beceri kazanmaları için eğitimler vererek katılımcı üniversitelerle işbirliği içerisinde projenin etkisi ve başarısının artacağı dile getirildi.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülmekte olan “Let’s STEM it” projesi, Letonya, Yunanistan, Estonya ve Romanya eğitim müdürlükleri; Pamukkale Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi; Türkiye ve Estonya’dan üç devlet okulu olmak üzere farklı kurumların ortaklığı ile 24 ay boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilişim