Denizli Haber - Kamu, üniversite ve sanayinin işbirliğinde yeni teknolojilerin üretim süreçlerine dâhil edilmesi, ürünlerde kalitenin arttırılması ve üniversitelerde elde edilen yeni bilimsel çalışmaların sanayiye uygulanması amacıyla düzenlenen KÜSİ programı kapsamında Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Pamukkale Teknokent- TTO yetkilileri, üretim yapan firmalarla temaslarına devam ediyor.

Ziyarete, PAÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan, PAÜ Öğretim Üyeleri, Pamukkale Teknokent-TTO birim temsilcileri ve Teknokent’te faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Bu kapsamda heyet, Denizli’de süt ve süt ürünleri alanında üretim yapan Aynes Gıda Sanayi Ticaret A.Ş CEO’su Murat Hocalar ve firma yetkilileri ile bir araya geldi.

Ziyarette ilk olarak toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan CEO Murat Hocalar, öğretim üyeleri ve firma temsilcilerinin gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, yapılacak işbirliklerinin başta Ülkemiz ekonomisi olmak üzere, Denizli, Pamukkale Üniversitesi ve Aynes firması için hayırlı olmasını diledi. Konuşmasının devamında Murat Hocalar, firmayı tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, bu tür işbirliklerinin tüm paydaşlar için faydalar kazandıracağını hatırlatırken, Pamukkale Teknokent olarak işbirliklerini arttırmaya yönelik çalışmalar ve firmalarla temaslarının devam edeceğini belirtti. Aynes’in Denizli için önemli bir firma olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Küçükkaplan, yapılacak işbirliğinin hayırlı olmasını diledi. Teknokent’in yaptığı çalışmalar hakkında firma temsilcilerine bilgiler veren Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, KÜSİ işbirliğinin geliştirilmesinde emeği olan başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere, KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan, akademisyenler ve Teknokent’te faaliyet gösteren firmaların yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. Yahya Tülek şunları kaydetti: “Aynes bizim için önemli bir firmadır. Çünkü öğrencilerimizin yetişmesi açısından da bizlere büyük katkılar sağlamıştır. Üniversitemizde Teknokent vasıtasıyla Denizli KÜSİ Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan hocamızın liderliğinde akademisyen hocalarımızla birlikte özellikle son birkaç yılda ciddi adımlar atıyoruz. Üniversite ve sanayi iş birliklerinin gelişmesi hususundaki katkılarınızdan ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Toplantıda Prof. Dr. Hakan Sarıtaş ise; “Aynes, Denizli için büyük bir değer ve markadır. Bizlerin sanayiden öğrenecek çok şeyi var ve aynı şekilde sanayinin de bizlerden öğrenecek çok şeyi var. Bu yüzden PAÜ Akademisyenleri olarak Kamu-Üniversite- sanayi iş birliğini önemsiyoruz. Bu konudaki katkılarınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

KÜSİ Denizli İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan ise konuşmasında şunları söyledi: “Burada bulunmamızın temel sebebi aslında bilgiyi paylaşmaktır. Edinilmiş bilgiler paylaşılmadığı sürece hiçbir anlam ifade etmez. Bu bağlamda yapmış olduğumuz KÜSİ ziyaretleri bu kıymetli bilgilerin paylaşılmasıyla milli ekonomiye ve teknolojiye katkı sağlamak istiyoruz. Bu sebeple toplantıda hazır bulunan Aynes yetkililerine, PAÜ akademisyenlerine, Pamukkale Teknokent Yetkilileri ve firmalarına çok teşekkür ediyorum”.

Toplantı, öğretim üyeleri ve firma yetkililerinin karşılıklı görüş alışverişi ile devam ederken, Pamukkale Üniversitesi’nden mezun olan Aynes firması çalışanları, toplantıda tüm misafir heyete günün anısına çiçek takdiminde bulundu.

Ziyaret, üretim tesisine yapılan teknik gezi ve incelemeler ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim