Denizli Haber - Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli’de faaliyet gösteren Ar-Ge Tasarım Merkezleri, firmalar, sanayiciler, öğrenciler ve bilim insanlarının da bulunduğu etkinliğe yaklaşık 150 kişi katılım gösterdi.

Sinerji ve iletişim kanallarının genişletilmesi, iş birliği fırsatlarının oluşturulması, akademisyen ve sanayicilerin tanışması ve üniversite sanayi iş birliğinin artırılması için düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Denizli Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan yaptı. Doç. Dr. Orhan konuşmasında: “Geçmişte bilginin ne olduğu idrak edilmeye çalışılırken artık, İnsanlık bilgiyi üretiyor, yayıyor ve hatta işliyor. Çağımız; bilginin vücut bulduğu, detaylandırılmış ürünlerin geliştirildiği bir çağ ve bu çağın kaçınılmaz gerçeği ise bilgi sahibi olan herkesin etkileşimde bulunarak üretmesidir. İşte bu nedenle bilgiye ve tecrübeye sahip sanayicilerin, bilim insanlarının etkileşimde bulunacağı bir ortam hazırlamak istedik” ifadelerini kullandı. Ardından Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlhan Küçükkaplan, Pamukkale Teknokent’i anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Küçükkaplan, yapılan programın Ar-Ge ve bilimsel çalışmaların artırılmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi ve KÜSİ il temsilcisi Doç.Dr. Mehmet Orhan’a teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Turkcell Teknoloji Tedarik Zinciri Çözümler Yöneticisi Muharrem Gökçe Sezgin tedarik zincirinde bilgi teknolojilerinin önemini anlattı. İlgili sunumunda teknoloji devrimleri ve endüstri 4.0 sonrasında envanter ve satın alma süreçlerinin nasıl dijitalleşerek değiştiği ve Turkcell olarak yeni çağa nasıl uyum sağladıklarına dair katılımcılar bilgi verdi.

Programın ilerleyen saatlerinde Akgün Elektrik, DOK-SAN Denizli Dokuma Sanayi, Hidroteknik-Şahlan Makina, Ozanteks Tekstil, Ratel Bilişim, Tasarım Rehberi-HMS, Wouqer Makine Teknoloji firmalarıyla alakalı bilgilendirici sunumlarını gerçekleştirdi. Programın son kısmında Pamukkale Üniversitesi bilim insanları ve çalışma alanlarının tanıtımı yapılarak Ar-Ge ve inovasyon adına gerçekleştirilebilecek ortak projeler ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim