Pamukkale Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından düzenlenen Araştırma Destek Projeleri Bilgilendirme Toplantısı’nda Başuzman Dr. Zeynep Deniz Eygi ve Uzm. Serkan Tuna konuk edildi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve PAÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz ile birlikte çok sayıda dekan ve akademisyen katıldı.

BAP Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmalarının ardından toplantı, TÜBİTAK Araştırma ve Destek Programı Başkanlığından (ARDEB) Bilimsel Programlar Uzmanı Serkan Tuna’nın ve TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığından (TEYDEB) Başuzman Dr. Zeynep Deniz Eygi’nin yaptığı bilgilendirme sunumları ile devam etti.

İlk olarak Bilimsel Programlar Uzmanı Serkan Tuna, ARDEB Destek Programları (1001, 1000, 1003, 1004, 1007, 1009, 1071, ERA-NET, İkili İşbirliği, 1002, 1005, 3501, COST) hakkında yapılan yenilikler ve değişen başvuru şartları konusunda bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

PAÜ Ege Bölgesi’nde İlk Onun İçinde

Uzm. Tuna, yaptığı sunumda ek olarak, Pamukkale Üniversitesinin Ege Bölgesi’nde destek alan ilk on üniversite içerisinde olduğunu vurgulayarak 2018 yılında Ege Bölgesi’nde destek alan on altı üniversite arasında altıncı sırada olduğunu ifade etti.

PAÜ’lü akademisyenler tarafından 2009-2018 yılları arasında ARDEB’e 709 proje önerildiğinin ve yine aynı dönemde 128 projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildiğini belirten Uzm. Tuna; PAÜ’ye son on yılda ARDEB Destek Programları kapsamında toplam 37,5 milyon TL destek sağlandığını, PAÜ’nün proje destek oranlarının (18,5), Türkiye geneli oranlar (18,2) ile çok yakın olduğunu aktardı.

Toplantının ikinci kısmında TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’ndan (TEYDEB) Başuzman Dr. Zeynep Deniz Eygi; TEYDEB, TEYDEB Destekleri, kobiler ve büyük şirketler için destekler, Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı gibi konularda bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi.

PAÜ, Hibe Destekte Ege Bölgesi’nde Üçüncü Türkiye’de On Yedinci Sırada

Dr. Zeynep Deniz Eygi sunumunun son kısmında ise Pamukkale Üniversitesi’nin 1995-2018 yılları arasında hibe destekte Ege Bölgesi’nde üçüncü, Türkiye’de on yedinci sırada olduğunun bilgisini verdi.

Toplantının sonunda ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek sunumlarını tamamlayan uzmanlara katkılarından dolayı plaket takdim ederek PAÜ logolu çevre dostu bez çanta hediye etti.

Editör: TE Bilişim